Paketići za 160 mališana

0
Paketići za 160 mališana

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića večeras je u Domu rudara, povodom novogodišnjih praznika, upriličila podjelu paketića, koje je dobilo 160 mališana.

Na ovoj svečanosti, koju je organizovao „Boksitov“ Sektor ugostiteljstva i turizma, bijeljinsko pozorištance „Maslačak“ izvelo je dječiju predstavu „Kako su patuljci postali klovnovi“.

Pomoćnik direktora u ovom sektoru Milenko Lalović rekao je Srni da Kompanija tradicionalno organizuje ovakve svečanosti za djecu.

„Predstava je bila odlična, a to se moglo vidjeti i po reakciji djece koja su igrala i pjevala sa glumcima na sceni“, dodao je Lalović.

Glumac iz Bijeljine Ivan Petrović rekao je Srni da vjeruje da su djeca uživala u predstavi.

„Naše pozorištance egzistira već tri godine. Govorim u deminutivu zato što smo mi još malo pozorište i radimo, uglavnom dječije predstave. Krenuli smo od prodavnice maski i kostima, koja se zove `Maslačak` i za ove tri godine uspjeli smo da, koristeći te rekvizite, počnemo da izvodimo i pozorišne predstave“, dodao je Petrović.

Petrović je objasnio da je „Maslačak“ u tom periodu priredio 15 premijernih predstava, pretežno za mlađu pozorišnu publiku, te formirao Školu glume, koju pohađa 60 mališana različitog uzrasta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments