PAK ART Street-Tape Vol.2!

0

Pak Art Familija (Paljanska Asocijacija Kreativaca) je oformljena sredinom 2007. godine u Istočnom Sarajevu, spajanjem dvije amaterske grupe iz Istočnog Sarajeva. Uz par promjena u stastavu i srži grupe trenutni sastav ekipe čine: Srđan Jovović (a.k.a Chiny) ’88, Darko Maletić (a.k.a Jax) ’84, Daniel Paderno (a.k.a Pady) ’88 i Tina Miljković ’86 (a.k.a Gia). Svi članovi grupe još od djetinjstva žive hip hop u raznim varijantama (slušanje hip hop-a, break dance, pisanje grafita, beatmaking…) tako da je sljedeći logičan korak bilo stvaranje muzike koja će da opiše interesovanja koje svaki od članova ima. Ukratko rečeno, pravljenje hip hop sound-a.

Nakon nekoliko demo pjesama koje su prošle relativno nezapaženo u širim krugovima, prva pjesma koja je privukla pažnju većeg broja ljudi je bila pjesma ‘Bojkot’ koja je izašla par dana prije održavanja lokalnih izbora u BiH i koju je lično pohvalio na MySpace-u član Beogradskog Sindikata – Škabo (što je naravno bio podsticaj da Pak Ark nastavi dalje). Nedugo nakon pjesme ‘Bojkot’ izlazi i prvi konkretan uradak pod nazivom ‘SUBURBAN MIXTAPE vol 1’ (Novembar 2008.) u kome su učešće uzeli mnogobrojni manje poznati umjetnici sa Balkana, ali i iz Zapadne Evrope.

Nakon toga dolazi ‘AKZ presents PAK ART Street – Tape Vol.1’ koji je izašao u februaru 2009. godine i koji je pokupio pozitivne kritike, pretežno na internet forumima, a i u Istočnom Sarajevu, kao i širom Republike Srpske.

AKZ presents PAK ART Street-Tape Vol.2’ je ugledao svjetlost dana početkom septembra mjeseca 2009. godine. U okviru mixtape-a premijerno je izašao prvi spot Pak Art Familije za pjesmu ‘Pazi šta biraš’, koja se nalazi na predstojećem mixtape-u i koja je vrlo brzo stekla popularnost. Spot je rađen od strane Nikole Stanišića.

Što se tiče nastupa, Familija je imala par lokalnih nastupa koji su prošli vrlo dobro. Za Pak Art je vrlo značajna saradnja sa Aleksandrom Petričevićem (a.k.a AKZ) ’90 iz Njemačkog grada Koblenz koji je dosta toga učinio pri stvaranju mixtape-ova.

Trenutni planovi Familije su vezani za promociju ‘AKZ presents PAK ART Street-Tape Vol.2’ mixtape-a i prikupljanje materijala za izdavanje prvog albuma koji će, nadamo se, ugledati svjetlost dana u 2010. godini.

Palelive Vam sa ponosom predstavlja pravi „bum“ po srpskim hip hop stranicama, spotove za pjesmu „Preko redova“ i „Pazi šta biraš“.

Snimanje spota „Preko redova“
{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=dVSI0y2_uOM}

Preko redova
{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=8cGxFSahZ0E}

Pazi šta biraš
{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=nkgFvgtonoE}


Download
:
Street Tape-a Vol.2 (numere)

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare