Pacijentima podijeljeni glukometri

0

VLASENICA – Pacijentima u Vlasenici koji boluju od dijebatesa tipa dva danas su u vlaseničkom Domu zdravlja uručeni aparati za mjerenja nivoa šećera u krvi, koji su dar Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Ljekar Vesna Pajić izjavila je da je ukupno obezbijeđeno 38 aparata glukometara, vrijednosti oko 5.000 KM, koji će registrovanim dijebetičarima u Vlasenici omogućiti da sami kontrolišu nivo šećera u krvi.

„Nadam se da ćemo sada uspjeti lakše da postignemo ciljne vrijednosti kada se radi i regulisanju šećera kod naših pacijenata. Oni će biti upućeni da vode vlastite dnevnike, uz sve procedure koje samo mogu da obave, ali, naravno, i uz obaveznu konsultaciju sa porodičnim ljekarom“, rekla je Pajićeva.

Vlasenički Dom zdravlja od danas posjeduje i računar za registrovanje i obradu pacijenata narkomana koji će radi razmjene informacija biti povezan sa resornim ministarstvom i drugim domovima zdravlja.

Direktor Doma zdravlja u Vlasenici Rajko Lazić naveo je da će kompjuterom raspolagati Centar za mentalno zdravlje i da će podaci o pacijentima biti najstroža tajna.

„S tim u vezi potpsali smo izjavu kojom se obavezujemo na tajnost podataka. Za te podatke biće zadužen psiholog i on će biti odgovorno lice kojem će ti podaci biti dostupni“, rekao je Lazić.

Vrijednost kompjutera koji je obezbijedilo resorno ministarstvo je 1.600 KM.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare