Oživljene „Noćne trke“ – studenti teologije i medicine najbrži

0

FOČA – Aleksandar Jevrić sa Zlatibora i Dragica Marić sa Sokoca pobjednici su „Noćnih trka“, koje su večeras, nakon više od deset godina održane na fočanskim ulicama.


Jevrić i Marićeva su trijumfovali u glavnoj seniorskoj trci na 1.000 metara.

Jevrić je član Atletskog kluba „Užice“ i kao jedini aktivni atletičar suparnike je ostavio daleko iza sebe.

„Bilo mi je zadovoljstvo da učestvujem, planiram da se prijavim i naredne godine. Nadam se da će tada biti više atletičara iz BiH“, rekao je Jevrić, koji je student prve godine Bogoslovskog fakulteta u Foči.

Nešto zanimljivija bila je trka seniorki, a Marićeva, koja je prva prošla kroz cilj, član je Fudbalskog kluba „Sokolac“ i student Medicinskog fakulteta u Foči.

„Član sam i speleološkog društva iz Foče, a povremeno treniram trčanje na stadionu“, rekla je Marićeva.

„Noćne trke“ su na ulice izmamile veliki broj gledalaca, a kao uvertira glavnoj, održano je i više trka mlađih uzrasta, od predškolskog do srednjoškolskog.

Ukupno je nastupilo oko 200 takmičara.

„Noćne trke“ su manifestacija koja se za vrijeme bivše Jugoslavije održavala povodom 25. maja – Dana mladosti i bila je jedan od najmasovnijih i Fočacima najdražih sportskih događaja.

Ulogu oficijelnog spikera, kao i na svim predratnim trkama, imao je legendarni fočanski sportski radnik Ivica Peter, kome su organizatori uručili posebnu zahvalnicu.

„Prije rata je to bila najveća manifestacija u gradu i drago mi je što vraćamo `Noćne trke`, da naši ljudi izađu na ulice i uživaju u ovoj mladosti i ljepoti“, rekao je Peter.

Iz lokalne uprave, koja je organizovala trke, najavili su da će se iduće godine, do kada će biti završena obnova željeznog mosta na Drini, trčati veliki krug starom maršrutom, preko dva drinska mosta u dužini od 3.000 metara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare