Ovogodišnji ultra trejl okupio 300 takmičara iz 20 zemalja

0

JAHORINA – Sedmo izdanje “Jahorina ultra trejla”, koje je organizovao Olimpijski centar, okupilo je 300 takmičara iz 20 zemalja.
Tokom dvodnevnog takmičenja učesnici su trčali na olimpijskim planinama Igmanu, Bjelašnici i Jahorini.

Iz Olimpijskog centra su naveli da su se juče u 6.00 časova trkači uputili na 100 kilometara dugu trejl stazu – ultru, koja počinje i završava se na Jahorini.

Najuspješniji na ovoj trci bili su Jasmin Pajević, koji je rutu od 100 kilometara savladao za 12 časova, 17 minuta i sedam sekundi, drugoplasirani je bio Dejan Žerajić, dok je Neven Cicović bio treći.

Najbrže trkačice na Ultra trasi bile su Maja Bonačić sa vremenom od 13 časova, 51 minutom i 45 sekundi. Drugoplasirana je bila Eva Urbanc, dok je kao trećeplasirana na pobjedničkom postolju bila Petra Kulić.

Potpuno nova maksi trka ove godine startovala je sa Igmana i povezala tri Olimpijske planine – Igman, Bjelašnicu i Jahorinu.

Najbolje plasirani na “olimpijskoj ruti” dužine 50 kilometara bili su Uroš Kožar sa vremenom od pet časova, šest minuta i osam sekundi, drugoplasirani u cilj je ušao Branislav Pavić, a treći je bio Marijan Butorac.

U ženskoj kategoriji na podijumu bile su Naida Avdić koja je trasu od 50 kilometara savladala za šest časova, 35 minuta i pet sekundi, drugoplasirana je bila Damjana Žmavc, a kao trećeplasirana kroz cilj je prošla Marija Sekulović.

Današnju trku, Mini, dužine 23 kilometra pobjedio je DŽemal Jašarević sa vremenom od jedan čas, 53 minute i 10 sekundi, drugoplasirani je bio Miloš Milosavljević, a treći Nikolas Mateos Gerido.

U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Nevena Jovanović sa ostvarenim vremenom od dva časa, 22 minute i 51 sekundom, druga je Mima Bašić, dok je treća u cilj dotrčala Sara Plakalović.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments