Ovogodišnja „Sovica“ Vladimiru Kalamandi iz Beograda

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ovogodišnju nagradu „Sovica“ Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske osvojio je Vladimir Kalamanda iz Beograda za roman „Nije instagram guma na biciklu“.

Nagrada će autoru biti uručena u septembru u Istočnom Sarajevu povodom Dana Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, a prva zvanična promocija knjige biće na Sajmu knjiga u Banjaluci.

Iz Zavoda je saopšteno da je odluku jednoglasno donio tročlani žiri u sastavu Jelena Kojović Tepić /predsjednik/ i Ranko Pavlović i Danijel Dojčinović, članovi.

„Roman je napisan u dijaloškoj formi, vještom rukom autora koji poznaje i književni postupak i psihologiju savremenog djeteta. Napisan je pitkim i modernim stilom, s mnoštvom referenci na stvarnost koja nas okružuje, a govori o važnim i ozbiljnim stvarima“, navodi se u saopštenju.

U Zavodu udžbenike kažu da u ovoj knjizi nema super junaka, bajkovitih zapleta i onostranih čudesa, te da autor ne koristi fantastiku, već na inteligentan način uklapa elemente stvarnog života da bi ispričao priču o bratu i sestri koji pokušavaju preko društvenih mreža da pomire rastavljene roditelje.

„Ovo je roman koji će današnja djeca sasvim sigurno rado čitati, identifikovati se sa njegovim junacima i kroz njih sa ljudskim i ozbiljnim vrijednostima“, navodi se u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare