Ova godina investiciona

1

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je Srni da će u ovoj godini u infrastrukturne projekte na području opštine, osim milion KM pomoći Vlade Srbije, biti investirano i 862.000 KM po Programu izgradnje i uređenja prostora i 892.000 KM po Programu upotrebe naknade o šumama.

Jugović je naveo da će 500.000 evra pomoći Vlade Srbije biti utrošeno za projekat sanacije i rekonstrukcije Romanijske ulice, koja ide od zgrade opštine do pansiona „Olimpik“, za šta će, ako bude potrebno, opština obezbijediti ostatak sredstava.

„Ove godine planiramo da završimo Romanijsku ulicu, završena je tenderska procedura i čekamo da isteknu žalbeni rokovi i krenemo u realizaciju“, rekao je Jugović i dodao da se u narednih sedam do deset dana očekuje potpisivanje ugovora i početak realizacije posla.

On je najavio da će se u ovoj godini raditi i rekonstrukcija ulice prema Podvitezu, za šta je planirano oko 150.000 KM, te da je planiran završetak četiri trake u Ulici Nikole Tesle kroz Pale u iznosu od 150.000 KM.

Prema njegovim riječima, očekuje se rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i rekonstrukcija ulice Branka Ćopića kod obdaništa „Bubamara“, a planirana je sanacija ulica Stefana Dečanskog i Jug Bogdana u naselju Repca, a u naselju Luke ulice Serdar Janka Vukotića i Mihajla Pupina.

Jugović najvljuje i rekonstrukciju ulice prema ribnjaku i izgradnju trotoara prema naselju Stanica Pale.

„Ova godina će biti investiciona u svakom pogledu“, istakao je Jugović i dodao da će se kroz Program upotrebe naknade o šumama ulagati u lokalne puteve na području Mokrog, Trebevića, Podgraba i Prače.

Jugović je naveo da je počela rekonstrukcija zgrade opštine u iznosu od 150.000 KM.

„Već se izvode radovi na sanaciji mokrog čvora, a onda će biti urađena nadogradnja jednog sprata i krovna konstrukcija, kako bi se stvorili uslovi da se kroz projekat `Energetske efikasnosti` promijene stolarija i fasada nakon čega bi taj objekat trebalo da izgleda onako kako i dolikuje opštini Pale“, rekao je Jugović.

Prema njegovim riječima, pokrenute su i aktivnosti oko ulaganja u atletsku stazu, ski-stazu na Dvorištima i oko infrastrukturnih projekata koji su vezani za Olimpijadu mladih EJOF 2019. godine, kako bi opština pomogla koliko može.

Jugović je najavio da će narednih dana biti raspisan konkurs za dodjelu plastenika i napomenuo da pomenute investicije ne idu na uštrb kulturnih zbivanja i sportskih manifestacija na području opštine Pale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Šta je sa sanacijom ostatka ul. Sr. Ratnika, u samom centru, koja je u katastrofalnom stanju. U planu za 2018. nije navedena???