Otvoreno „Zvorničko ljeto 2015“

0

ZVORNIK – U Zvorniku je večeras na gradskoj plaži otvorena tradicionalna manifestacija „Zvorničko ljeto 2015“, na kojoj će u narednih sedam dana biti održano više muzičkih, kulturnih, sportskih i drugih sadržaja.

Manifestaciju je otvorio načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović, ističući da je „Zvorničko ljeto“ tradicionalna manifestacija koja okuplja veliki broj sugrađana i gostiju.

„Nažalost, počeli smo ovu manifestaciju nakon jakog nevremena, ali `Zvorničko ljeto` je jače od svih neprilika, pa i ovih vremenskih“, rekao je Stevanović.

On je pozvao sugrađane da prisustvuju u što većem broju i izrazio nadu da će programski sadržaji, koji se završavaju 8. avgusta – slavom opštine Svetom Petkom Trnovom, zadovoljiti ukuse svih posjetilaca.

Nakon otvaranja počeo je koncert Marinka Rokvića pred više hiljada Zvorničana.

Prema programu manifestacije, sutra će na gradskoj plaži biti održan koncerti „Rok simfonije“, a u Domu omladine predstava „Šmizle“ u izvođenju Pozorišta mladih Zvornik.

Narednih dana će na gradskoj plaži biti održani koncerti „Van Goga“, „Nevernih beba“, Dejana Matića, dok će 8. avgusta nasupiti grupa „Legende“, čime će biti i završena ova manifestacija.

Od pratećih ili dnevnih programa, predviđeno je održavanje pozorišne predstave „Vaso Pikaso“ u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišrta, mini sajam knjiga, dok će 4. avgusta sadržaj „Zvorničkog ljeta“ biti obogaćen tradicionalnim susretom predstavnika opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu „Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića“, koji preko Drine povezuje ova dva grada.

U okviru „Zvorničkog ljeta“ biće održan bioskop na otvorenom, „Zvornički kotlić“ i „Etno tržnica“, dok će Likovna kolonija slikarske radionice „Paleta“ prirediti izložbu svojih radova.

„Zvorničkom ljetu“ prethodio je Regionalni omladinski kamp „Kampomanija“, sa oko 250 učesnika, koji je smješten na Gradskoj plaži.

Predviđena je i utakmica u malom fudbalu između veterana fudbalskih klubova „Drina“ Zvornik i „Jedinstvo“ Mali Zvornik, kao i Memorijalni šahovski turnir „Boro Vukajlović“.

Po posebnom programu, 8. avgusta, biće obilježena slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova – zaštitnica grada Zvornika.

Povodom krsne slave opštine, sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu, večernja služba u hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku, a potom litija kroz grad, dok će na platou „Kasina“ biti obavljeno lomljenje slavskog kolača.

U srijedu, 5. avgusta, neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“, jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na prognane i stradale Srbe u Republici Srpskoj i u Republici Srbiji.

Organizator i pokrovitelj sedmodnevne manifestacije je opština Zvornik, a tehnički realizatori su Dom omladine i Turistička organizacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare