Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište

0
Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište
Otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište

MILIĆI – U Milićima su danas otvoreni specijalna hirurška bolnica i porodilište u okviru Specijalističkog medicinskog centra Kompanije “Bokist”.Specijalna hirurška bolnica i porodilište prostoru su na oko 750 metara kvadratnih površine, a u njihovu adaptaciju i opremanje “Boksit” je investirao oko 1.350.000 KM. 
Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je na otvaranju da je ovo dokaz da saradnja Vlade i kompanija, kao što je “Boksit”, može biti i u zdravstvenom sektoru.

“Mi smo 2015. godine u zakonu omogućili da ovakve kompanije, koje imaju mogućnost, socijalnu odgovornost i želju, mogu da otvaraju i zdravstvene ustanove”, podsjetio je Bogdanić.

Bogdanić je pohvalio rukovodstvo “Boksita” koje je odlučilo da u novootvorenom porodilištu ne naplaćuje porođaje, te da očekuje da radi punim kapacitetima.

On je ocijenio da će stanovnici Milića i cijele ove regije sada imati još kvaliteniju zdravstvenu zaštitu.

Predsjednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić istakao je da je za rad ove ustanove obezbijeđeno stručno osoblje, u statusu stalno zaposlenih ili zaključivanjem ugovora o pružanju zdravstvenih usluga.

“Imamo zaključene ugovore sa značajnim privrednim subjektima i drugim institucijama u regiji o pružanju zdravstvenih usluga, a s razlogom očekujemo da ćemo dobiti sve potrebne dozvole i registrovati se, odnosno zaključiti ugovor sa Fondom i time zvanično ući u mrežu zdravstvenih ustanova u Srpskoj”, naglasio je Dukić.

On je izrazio želju da ovaj medicinski centar ima dobru saradnju sa svim zdravstvenim ustanovama.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments