Otvoreni rekonstruisani sportski tereni

10

Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predsjednik udruženja OSP iz ove lokalne zajednice Batrić Šekara otvorili su danas rekonstruisane sportske terene i izgrađeno dječije igralište u paljanskom naselju Obilićevo.

Udruženje OSP je uz podršku Unikredit fondacije iz Milana i opštine Pale izvršilo rekonstrukciju sportskih terena i izgradilo igralište.

Jugović je rekao novinarima da je ovo divan primjer kako lokalna zajednica i nevladin sektor mogu zajedno da naprave nešto za dobrobit stanovnika.

On je istakao da će ovo biti iskorišteno kao primjer i za druge aktivnosti, dodajući da je cilj opštine Pale da svaka mjesna zajednica ima igralište.

„Zahvaljujući udruženju OSP, Unikredit fondaciji i u saradnji sa lokalnim preduzećima, stvoren je lijep ambijent za djecu“, istakao je Jugović.

Šekara je rekao da su na konkursu kod Unikredit fondacije iz Milana aplicirali za projekat podrške djetinjstvu, te da je njihov projekat bio među tri najbolja u Republici Srpskoj.

„Odlučili smo se da uradimo sadržaje koji su nedostajali, u julu smo kontaktirali načelnika Jugovića i lokalna preduzeća da pomognu, kako je projektom i bilo predviđeno“, objašnjava Šekara.

Prema njegovim riječima, odvezena je nepotrebna zemlja, urađena rasvjeta, video-nadzor, postavljene kante, klupe, koševi, priključena voda, urađena ulazna staza i izgrađeno dječije igralište sa svim spravama.

Šekara ističe da su putem projekta dobili 7.000 KM, te zahvalio Unikredit fondaciji iz Milana i načelniku Jugoviću na podršci koju pruža.

On je dodao da treba još da se završi odbojkaško igralište, da se naspe pijesak i stavi mreža, te da će, kada bude završeno, ispunjavati uslove za takmičenja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
10 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ne kažem da nije lijepo ovo što je urađeno, al kako ih nije blam da je ovo vijest i da se u ovolikom broju slikaju za ovakvu stvar, pa bar da je ovaj teren popravljen…

Koliko ih je na slici, da su svi po 300 maraka dali, popravili bi teren. Da su mobili jedan dan, zavrsili bi ga…

Šta je to OSP?

Omladinski savjet Pale. Organizacija, prvobitno srednjoškolaca, a sada SNSDovog podmlatka. Oni što šite kartu sa tkz. nezavisnim Kosovom po Palama. To su ti genijalci i pametnjakovići.

A to. Zato Srna misli da mi moramo znati šta ta skraćenica znači.

Gledaj ih kao da je vrešena rekonstrukcija Marakane. Prestanite se blamirati. Nismo mi ovce za šišanje. Naporni ste sa predizbornim glupostima.

O Boze

12 ljudi na slici, te jedan poluzavršeni dupleks iza njih. Taj dupleks i njih 12 je naša slika prilika.

Vise ih se slikalo iz rukovodstva nego sto je radnika bilo ukljuceno u projekat. Sramota.

Rekonstruisati znaci ponovo izgraditi strukturu. Kada pogledamo sliku ovog fudbalskog terena, vidimo stari, ispucali, neravni asfalt i bijele linije koje su rucno cetkom iscrtane, poprilicno odoka, neprecizno. Da li je to rekonstrukcija?