Otvoreni „Dani Milutina Milankovića“

0
Otvoreni
МИЛИЋИ, 8. МАЈА /СРНА/ - У Средњошколском центру /СШЦ/ "Милутин Миланковић" у Милићима данас је почела манифестација "Дани Милутина Миланковића", која ће трајати до 12. маја.

MILIĆI – U Srednjoškolskom centru /SŠC/ „Milutin Milanković“ u Milićima danas je počela manifestacija „Dani Milutina Milankovića“, koja će trajati do 12. maja.

Manifestacija je otvorena izložbom učeničkih likovnih radova o temi „Život i djelo Milutina Milankovića“, te promocijom učeničkog projekta „Botanička bašta Milutin Milanković“.

Direktor SŠC-a Vesna Bogičević rekla je novinarima da se ideja o formiranju botaničke bašte javila prije nekoliko godina.

„Botanička bašta raspolaže sa 38 različitih zasada, a postoji motiv i želja učenika da se radi na njenom obogaćivanju“, navela je Bogičevićeva.

Potpredsjednik beogradskog Udruženja „Milutin Milanković“ Slobodan Stojanović rekao je da šest škola nosi naziv po ovom velikanu srpske nauke, a ima najava da će ih biti još.

„U Milićima vidimo uređenu sredinu i sistem koji dobro funkcioniše“, rekao je Stojanović.

Rajko Dukić, predsjednik Kompanije „Boksit“, koja je sponzor manifestacije, podsjetio je da je ta kompanija imala presudnu ulogu u formiranju SŠC i izgradnji školske zgrade, te da je on kumovao nazivu Centra.

„Milutin Milanković je svestrani naučnik i genije. Skoro da nema oblasti iz prirodnih i tehničkih nauka gdje Milanković nije dao značajan doprinos“, rekao je Dukić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare