Otvorene prostorije stanice javne bezbjednosti

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić i direktor Policije Srpske Gojko Vasić svečano su otvorili Stanicu javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo.

Jovičić je rekao da je Vlada Republike Srpske izdvojila više od 500.000 KM za za ovaj i projekat izmještanja radionice za potrebe Civilne zaštite Srpske iz Federacije BiH u mjesto Tilava, opština Istočno Novo Sarajevo.

“Ovo pokazuje opredijeljenost Vlade Repblike Srpske da pomaže tamo gdje treba i da se ulaže u one projekte koji su od vitalnog interesa za Republiku Srpsku”, istakao je Jovičić.

On je naglasio da je ovo dobar primjer saradnje MUP-a Republike Srpske i lokalne zajednice, gdje je bivši načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković dao saglasnost za korištenje i obnavljanje ovog prostora za potrebe policije, a sadašnji načelnik LJubiša Ćosić nastavio te aktivnosti.

“MUP Republike Srpske je u skladu sa svojim raspoloživim budžetskim sredstvima opremio Stanicu javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo”, rekao je Jovičić.

On je podsjetio da je MUP Republike Srpske novom sistematizacijom radnih mjesta krajem 2013. godine predvidio formiranje Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo, uvažavajući problematiku na ovom prostoru.

Jovičić je naglasio da su uvažene sve primjedbe i sugestije načelnika opština sa ovog područja o složenosti bezbjednosne situacije, te da je formirana ova stanica javne bezbjednosti koja predviđa veći broj radnih mjesta i izvršilaca.

“Na ovaj način želimo da doprinesemo povećanju bezbjednosti”, rekao je Jovičić i dodao da MUP Srpske ove godine planira izgradnju još jedne policijske stanice u Rudom.

Kada je riječ o Centru javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo, Jovičić je rekao da je u planu i nastavak aktivnosti sa načelnicima opština i gradonačelnikom Istočnog Sarajeva o rješavanju smještaja ovog centra.

Jovičić je podsjetio da je sjedište Centra na Palama u prostorijama koje ne zadovoljavaju uslove za rad.

Načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević rekao je da su sada obezbijeđeni adekvatni uslovi za rad Stanice javne bezbjednosti Istočno Novo Sarajevo, dok je na području opštine Pale planirano da se, uz pomoć lokalne zajednice, prošire prostorije za izdavanje ličnih dokumenata.

“Jačanje kapaciteta CJB Istočno Sarajevo biće nastavljeno”, rekao je Vasiljević i dodao da je smještaj ovog centra jedno od značajnijih pitanja kojim će se baviti MUP Republike Srpske.

On je naglasio da MUP neće donijeti ni jednu odluku koja bi dovela do smanjenja broja radnika i policijskih službenika u bilo kojoj opštini na području CJB Istočno Sarajevo.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić zahvalio je MUP-u, Vladi Republike Srpske i CJB Istočno Sarajevo na otvaranju Stanice javne bezbjednosti u ovoj opštini.

“Zadovoljstvo je imati još jednu instituciju Republike Srpske u opštini i sigurno da će to doprinijeti poboljšanju kvaliteta života i bezbjednosti građana”, rekao je Ćosić.

On je dodao da je nastavio posao svog prethodnika na funkciji načelnika opštine, koji je dodijelio MUP-u Srpske prostorije u zgradi koja je bila vlasništvo opštine.

Bivši načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković rekao da je ova odluka donesena radi stvaranja boljih uslova za rad pripadnika MUP-a Srpske.

“Drago mi je da je ono što smo započeli u prethodnom periodu sadašnje rukovodstvo opštine nastavilo i što smo ovaj posao priveli kraju”, rekao je Drašković.

Jovičić, Vasić, predstavnici grada, opština i boračkih organizacija položili su danas cvijeće na spomen-obilježje prvom načelniku Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Zoranu Cvijetiću, koji je ubijen 1994. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments