Otvorene dvije muzičke sobe

0
Otvorene dvije muzičke sobe

VIŠEGRAD – U višegradskom Domu kulture danas su otvorene dvije muzičke sobe sa instrumentima, a glavni pokrovitelj ovog projekta je opština Višegrad, koja je obezbijedila svu neophodnu opremu i instrumente.

Načelnik opštine Mladen Đurević rekao je da je ova ideja nastala od inicijative mladih, koji će moći na kvalitetan način da se muzički obrazuju.

„Ovo je tek početak. U naredne dvije godine obezbijedićemo dio sredstava kojima ćemo upotpuniti ove instrumente, kao i onu opremu koja nedostaje kako bi naša djeca što lakše i bolje naučila da sviraju“, istakao je Đurević.

On je naveo da je opština dostavila svu potrebnu dokumentaciju Ministarstvu prosvjete Republike Srpske kako bi bila stvorena mogućnost da u Višegradu bude otvoreno i odjeljenje muzičke škole.

Slavko Tanasković, jedan od muzičkih predavača u ovom projektu, zahvalio je opštini i načelniku na ukazanom povjerenju i dodao da su uslovi i instrumenti veoma dobri.

Svi zainteresovani za korištenje ovih muzičkih soba mogu se prijaviti u prostorijama Doma kulture, a termini će biti usklađeni po dogovoru.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare