Otvorena zimska turistička sezona

0

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić–Hrstić svečano je večeras na Jahorini otvorila zimsku turističku sezonu 2013/2014.

Izražavajući zadovoljstvo što ima čast da otvori novu zimsku sezonu nakon uspješne prošlogodišnje, Hrstićeva je na svečanosti istakla da su vremenske prilike i količina snijega obećavajući da će skijaši i turisti imati najbolje uslove u ovoj godini.

Ona je izrazila nadu da će veliku posjećenost imati i ostale planine u Republici Srpskoj.

„Otvaranje zimske sezone prilika je za promociju Jahorine kao destinacije na kojoj je moguće jednako uspješno razvijati zimski, planinski, avanturistički i omladinski turizam“, istakla je ministar trgovine i turizma Srpske.

Hrstićeva je podsjetila da je Vlada Republike Srpske uložila značajna sredstva u izgradnju trećeg šestosjeda kako bi Jahorina zadovoljila potrebe skijaša i ljubitelja zimskih sportova, čime je postala veoma konkurentna u odnosu na planine u okruženju.

„U narednom periodu biće nastavljen rad na razvoju ostalih kapaciteta i sadržaja za različite grupe turista“, rekla je Hrstićeva.

Zvaničnom otvaranju zimske sezone na Jahoroni, koje je organizovalo Ministarstvo trgovine i turizma, prisustvovali su ministri porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, uprave i lokalne samouprave Lejla Rešić, te pravde Gorana Zlatković.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić i novi ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Boris Tučić.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Olimpijskog centra „Jahorina“ Neven Ćosović uručio je sezonski ski-pas alpskoj skijašici Maji Klepić, koja jedina nije na pripremama za takmičenja. Ski-pasovi su obezbijeđeni za sve ostale olimpijce iz Srpske i biće im uručeni naknadno.

U sklopu obilježavanja otvaranja zimske turističke sezone organizovan je i prigodan program, a goste na svečanosti u Hotelu „Bistrica“ zabavljao je ansambl „Košava“.

VLADA NASTAVLJA PODRŠKU RAZVOJU JAHORINE

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je da će Vlada Srpske nastaviti da podržava razvoj Jahorine, izrazivši uvjerenje da će prihodi koji se ostvaruju na toj planini omogućiti dalje investiranje.

„Očekujemo da vidimo efekte ulaganja Vlade na Jahorinu koja nisu bila mala. Sigurna sam da će predstojeće manifestacije na Jahorini stvoriti priliku da nas daleko i čuju i vide“, rekla je Tešanovićeva novinarima nakon otvaranja ovogodišnje zimske sezone na Jahorini.

Tešanovićeva je napomenula da Vlada Srpske ima obavezu određenih ulaganja i za Zimski olimpijski festival mladih koji će biti održan 2017. godine i da se u budžetu za te namjene već planiraju određena sredstva.

Prema njenim riječima, to neće biti veliki izdaci, jer je Vlada Srpske dosadašnjim ulaganjima stvorila dosta uslova za održavanje Zimskog olimpijskog festivala mladih.

„Na Palama je danas održana sjednica Organizacionog odbora Bijatlon Balkan kupa, predstoji nam i FIS kup. Uvijek će ovo ministarstvo i Vlada podržati sve dobro na Jahorini. Nadam se da će veoma pametna politika, koja je na Jahorini prisutna, kao rezultat imati dobit i to da će se svi gosti ponovo vraćati i sljedeće sezone“, navela je Tešanovićeva.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare