Otvorena učionica za rad djece sa smetnjama u razvoju

0

ZVORNIK – U zvorničkom naselju Branjevo u prostorijama područne osnovne škole otvorena je danas Učionica za rad i radost za djecu sa smetnjama u razvoju i njihove porodice, u okviru projekta „Proširenje obima podrške djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama“.
Rad Učionice se finansira iz Gradskog budžeta i Razvojnog fonda Lokalne akcione grupe „Drina Birač“, koja je formirana u okviru „Projekta razvoja i saradnje regije Birač“.

Koordinator projekta Biljana Milić rekla je da Gradska uprava Zvornik, uz podršku Unicefa, sprovodi projekat „Proširenje obima podrške djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama“ na području grada Zvornika.

Ona je dodala da je cilj projekta unapređenje kvaliteta života djece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica kroz približavanje javnih usluga i podsjetila da je radi njegovog ostvarivanja u oktobru prošle godine otvoren Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama u za to opremljenom prostoru u zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“.

„Da bi ostvarili veći napredak u ovoj oblasti proširili smo obim usluga koje se pružaju u samom Centru organizovanjem korektivne gimnastike i opremili i otvorili učionicu za rad i radost u područnoj osnovnoj školi u Branjevu, čime smo te usluge učinili dostupnim i djeci iz udaljenih ruralnih područja“, rekla je Milićeva.

Rad sa djecom u Učionici biće organizovan svakog utorka i četvrtka.

Učionica pokriva mjesne zajednice Lokanj, Pilica, Branjevo, Srednji, Gornji i Donji Šepak, Roćević i Pađine, gdje živi više od stotinu lica sa smetnjama u razvoju koja su prošla proces procjene sposobnosti, te se očekuje da najmanje 30 djece budu korisnici usluga ove učionice.

Partneri na projektu su Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ Roćević, a Učionica je opremljena uz pomoć donatora i sadrži sav potreban didaktički materijal, kao i opremu za izvođenje korektivne gimnastike.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare