Otvorena „Zimska tržnica“

0

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović otvorio je danas manifestaciju „Zimska tržnica“, na kojoj će do 15. januara, osim izložbeno-prodajnog dijela, biti održan bogat kulturni i umjetnički program.
Stevanović je poručio da je dobro što se u Zvorniku dešavaju ovako lijepi događaji, najavivši da će „Zimska tržnica“, koja se održava na gradskom šetalištu, postati tradicionalna manifestacija.

„Želimo da u ovom pretprazničnom vremenu i raspoloženju ponudimo našim sugrađanima nove događaje i doprinesemo veseloj atmosferi. Želja nam je da ova manifestacija bude tradicionalna i da se u Zvorniku uvijek nešto pozitivno dešava“, rekao je Stevanović.

On je zahvalio preduzećima „Alumina“, „Zvornik putevi“, „Studen prom“, „Žitopromet“ i „Vitinka“, koja su pomogla održavanje ove manifestacije, kao i sugrađanima, djeci iz vrtića, učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, horu „Izvornik“ i kulturno-umjetničkim društvima, koji su učesnici manifestacije.

„Dugujemo zahvalnost ljudima koji izlažu na štandovima i očekujem da će ih u godinama koje su pred nama uvijek biti više“, istakao je Stevanović.

Grad Zvornik i lokalna Turistička organizacija po prvi put ove godine organizuju „Zimsku tržnicu“.

Član Organizacionog odbora „Zimske tržnice“ LJiljana Toholj rekla je da je cilj ove manifestacije da se sugrađanima ponudi predpraznična atmosfera, porodično druženje i okupljanje, dosta kulturno-zabavnog sadržaja, te da u radosnoj atmosferi svi zajedno dočekaju i proslave sve praznike koji dolaze.

„Gradska uprava obezbijedila je jednoobrazne štandove za izlagače i namjera je da upravo dobijanjem statusa grada postavimo određene standarde i da svaku sljedeću manifestaciju podignemo na viši nivo, da sve to bude i lijepo za vidjeti, ali prije svega da bude funkcionalno za izlagače“, naglasila je Toholjeva.

Ona je rekla da u manifestaciji učestvuju i zvornički izvođači iz dječijeg vrtića, osnovne škole, dramskih sekcija, kulturno-umjetničkog društva, muzičke škole, sportskih klubova.

„Svi oni koji stvaraju u toku godine imaće priliku da na platou ispred `Kasine` prikažu sve to sugrađanima i nadamo se da će za svačiji ukus biti po nešto“, rekla je ona i dodala da će ove godine po prvi put biti organizovano kićenje jelke i badnjaka, u čemu će učestvovati djeca iz vrtića, nižih razreda Osnovne muzičke škole kao i Centra za pomoć djeci ometenoj u razvoju.

Nakon otvaranja „Zimske tržnice“, nastupilo je bijeljinsko Pozorištance „Maslačak“, koje će se do kraja manifestacije još dva puta družiti sa najmlađim Zvorničanima.

U toku dana nastupiće Kulturno-umjetničko društvo „Sveti Sava“ i Prvo zvorničko pjevačko društvo „Izvornik“.

U nedjelju, 18. decembra, biće upriličeno obilježavanje praznika Djetinjci u organizaciji Svetosavske omladinske zajednice, dok će koncert održati Osnovna muzička škola „Vojin Komadina“ i Ana Spasojević.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare