Otvorena prva Međunarodna izložba pasa

0
Otvorena prva Međunarodna izložba pasa

ZVORNIK – U Zvorniku se danas održava prva Međunarodna izložba pasa „Cacib“ Zvornik 2018, za koju je prijavljeno 275 izlagača iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Poljske, Mađarske i BiH.

Izložbu je otovorio gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović, ističući da sve događaje koji okupljaju sugrađane i daju neka nova znanja iz raznih oblasti Gradska uprava uvijek podržava.

„Međunarodnom izložbom pasa, kao i drugim manifestacijama koje se ovih dana održavaju povodom 21. maja – Dana Zvornika, promovišemo i grad i turizam“, rekao je Stevanović i istakao da je u poslednjih sedam dana u gradu zabilježeno više od 3.000 posjeta.

Gradonačelnik je istakao da je obaveza grada i Gradske uprave da ljudima koji ovdje dođu požele i ponude što više i što bolje.

Predsjednik Kinološkog udruženja „Kanis“ iz Zvornika Vladimir Stevanović rekao je da je ovo prva Međunarodna izložba pasa na području Birča, a ovakve izložbe u BiH se još održavaju u Banjaluci i Sarajevu.

„Prethodnih godina održavali smo sa uspjehom izložbu pasa na nivou BiH, nakon čega nam je ukazano povjerenje za organizaciju međunardone izložbe pasa“, rekao je Stevanović i dodao da je ovo takmičenje najvišeg ranga koje prati sedam sudija, od kojih su petorica stranci.

Podsjećajući da se okupilo 275 izlagača iz šest država, Stevanović je rekao da je prijavljeno oko 60 rasa pasa, kao što su njemački ovčar, srednjoazijski ovčar, kavkazac, rotvajler i drugi.

Ističući da je organizacija ove vrste izložbe veoma zahtjevna, Stevanović je zahvalio Gradskoj upravi, bez čije bi podrške bilo veoma teško organizovati ovako nešto.

Predsjednik Skupštine Kinološkog saveza Republike Srpske Siniša Danko rekao je da je organizacija izložbe pasa u Zvorniku pored Drine sjajna i da zaslužuje sve pohvale.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare