Otvorena Osnovna škola „Srbija“ (foto i video)

0

otvorenje osnovne škole Srbija na PalamaPredsjednik Srbije Boris Tadić, predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović i predsjednik Vlade RS Milorad Dodik svečano su danas pred oko 3000 Paljana, otvorili novoizgrađenu Osnovnu školu „Srbija“ u paljanskom naselju Luke. Svečanosti otvorenja je prisustvovao veliki broj ličnosti iz političkog i javnog života Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, diplomatska delagacija Republike Srbije i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini. Svečanost je pratila recitatorska grupa Osnovne škole „Pale“, koja je upotpunila program otvorenja. Nakon uručenja upotrebne dozvole premijera Republike Srpske Milorada Dodika, direktoru Osnovne škole „Srbija“ Neđu Ždralu, na opšte oduševljenje mališana, simboličnim presjecanjem vrpce, Osnovna škola „Srbija“ je otvorena, a osvještenje je izvršilo Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Nikolaj.

Dobrodošlicu je poželio načelnik opštine Pale, Slobodan Savić, koji se zahvalio Vladi Republike Srpske i Vladi Republike Srbije i rekao da se najzad ispunio san brojnim posljeratnim generacijama, osnovcima i profesorima. „Osnovna škola Srbija je simbol naše sabornosti, zajedništva sa našom maticom kojeg su baštinile generacije prije nas. Velika nam je želja da se ovaj projekat nastavi izgradnjom jedne sportske sale i sportskih terena uz osnovnu školu Srbija, a prisustvo najuticajnijih ljudi i prijatelja Pala, siguran je dokaz da će nam u tome pomoći“, zaključio je Savić.

{denvideo http://uzivo.rtrs.tv/arhiva/2009/09/08/tvclip000139.flv}

Prisutnima se obratio predsjednik Republike Srpske Rajko Kuzmanović, koji se zahvalio vladama Republike Srpske i Srbije, što su obezbjedili sredstva da se izgradi ova škola. Kuzmanović je dodao kako je škola najbolji primjer zajedništva Republike Srpske i dokaz da će Vlada i u budućnosti raditi na ravnomjernom razvoju svih dijelova RS.

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je škola najbolji dokaz dobrog rada i saradnje sa Vladom Srbije i da je počastvovan što se našao u društvu sa đacima i dobrim ljudima na Palama. Takođe je istakao da će na proljeće biti završena sportska dvorana u okviru osnovne škole „Srbija“, koja samo iz operativnih razloga nije završena. „Vlada Republike Srpske je obezbjedila više od 60 miliona KM za izgradnju infrastrukturnih projekata na području opštine Pale“, zaključio je premijer Republike Srpske.

Podsjećamo riječ je o izgradnji šestosjeda na Jahorini, izgradnji tunela na Stambulčiću, izgradnja nove zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama, kupovina i adaptacija hotela Panorama u studentski centar, igradnja puta preko Trebevića i izgradnja Osnovne škole „Srbija“.

Predjsednik Republike Srbije, Boris Tadić je izrazio zadovoljstvo što se našao na Palama, pred velikim brojem đaka, koji sigurno jedva čekaju da sjednu u nove školske klupe. „Otvarajući školu, mi doprinosimo jednoj velikoj stvari, obrazovanju našeg naroda. Srbija ima svoju odgovornost gdje god da živi naš narod i sve ljude koji nose naše ime i zbog toga mi je veliko zadovoljstvo da Srbija učestvuje u izgradnji ove škole“ istakao je predsjednik Srbije Boris Tadić.

Delegacije Republike Srpske i Srbije, nakon obilaska nove osnovne škole, otišle su na Jahorinu gdje je priređen zajedniči ručak u hotelu „Vučko“.

DSCN2303.jpg DSCN2308.jpg DSCN2312.jpg DSCN2319.jpg DSCN2324.jpg DSCN2329.jpg DSCN2332.jpg DSCN2342.jpg DSCN2347.jpg 00022.jpg 00020.jpg 00019.jpg 00017.jpg 00015.jpg 00014.jpg 00013.jpg 00012.jpg 00011.jpg 00010.jpg 00028.jpg 00027.jpg 00025.jpg 00024.jpg 00023.jpg

www.palelive.com

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare