Otvorena novoizgrađena ambulanta vrijedna 174.000 KM

0

ZVORNIK – Savjetnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milojko Grujičić, direktor zvorničkog Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović i zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović otvorili su danas u Čelopeku novoizgrađenu ambulantu u koju je investirano oko 174.000 KM.

Grujičić je rekao da je ovo jedan u nizu objekata koje Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo finansira, u okviru projekta „Jačanje zdravstvenog sektora“.

On je dodao da je u okviru ovog projekta izgrađena ova ambulanta i rekonstriusan prvi sprat Doma zdravlja Zvornik, u šta je ukupno uloženo 511.000 KM, od čega je Vlada Republike Srpske učestvovala sa 375.000 KM, a grad Zvornik sa 140.000 KM.

Grujičić je rekao da će do kraja 2016. godine, počevši od 2006. godine, u jačanje zdravstvenog sektora biti uloženo oko 40 miliona KM u primarnu zdravstvenu zaštitu.

„Na kraju 2016. godine imaćemo 127 zdravstvenih objekata koji će biti rekonstrisani i 334 ambulante koje su novoizgrađene ili rekonstruisane“, rekao je Grujičić.

On je naglasio da je to veoma značajan podatak iz koga se može vidjeti da su uložena ogromna novčana sredstva kako bi zdravstvenom osoblju i pacijentima bili stvoreni bolji uslovi za rad i liječenje.

Direktor zvorničkog Doma zdravlja Zvornik Radivoje Aćimović rekao je da će u novoj ambulanti raditi dva tima porodične medicine, koji će pružati zdravstvene usluge pacijentima iz zvorničkih naselja Čelopek, Ekonomija i Ulice.

On je dodao da će u novoj ambulanti biti pružana primarna zdravstvena zaštita, kao i ostale hematološke analize.

Otvaranju abulante prisustvovali su poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Spomenka Stevanović, zdravstveni radnici i stanovnici Čelopeka.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare