Otvorena mini-fabrika LED rasvjete

1

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, načelnik opštine Pale Boško Jugović i vlasnik kompanije “Vajs lajt” iz Srbije Ivan Vajs svečano su danas u krugu industrijske zone “Famos-Koran” otvorili mini-fabriku za proizvodnju LED rasvjete, u kojoj će biti zaposleno tridesetak radnika, a u koju je uloženo oko milion KM.

Riječ je o projektu i investitoru koji je izgradio novi objekat u krugu fabrike i time oživio poslovnu zonu “Famosa” koju je opština Pale nedavno otkupila.

“Za početak će biti zaposleno 15 ljudi, a taj broj će po tromjesečju biti dopunjavan. To su radnici mašinske i elektrotehničke struke koji će imati određenu obuku”, izjavio je ranije Jugović.

Prema njegovim riječima, ova fabrika /Famos/ primjer je da jedan objekat koji je propadao, može postati respektabilan i urađen u skladu sa najsavremenijim standardima za proizvodnju LED rasvjete.

“Kada je opština Pale postala vlasnik fabrike `Famos` pojavilo se mnogo zainteresovanih, jer im je tako lakše riješiti imovinskopravne odnose”, rekao je tada Jugović, dodajući da je srećan kada vidi da iz korova niče novi objekat.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Kako na ovakve pozitivne vijesti nema nijedan komentar, a pljuvačine uvijek ispratite do maksimuma.