Otvorena likovna kolonija „Boksit i boje“

0

MILIĆI – U Milićima je večeras otvorena 3. likovna kolonija pod nazivom „Boksit i boje“ na kojoj će učestvovati 15 slikara iz Republike Srpske i Srbije.
Pomoćnik direktora u Sektoru za turizam i kulturno-sportske aktivnosti u kompaniji „Boksit“ Milenko Lalović rekao je novinarima da će kolonija trajati do 6. avgusta kada će biti održana aukcijska prodaja slika nastalih tokom ove kolonije.

„U radu kolonije učestvuju poznati i priznati umjetnici. Želimo da promivišemo stvaralaštvo i kulturu, a od umjetnika očekujemo da urade djela koja će predstavljati trajnu vrijednost“, naveo je Lalović.

Predsjednik žirija likovne kolonije, slikar iz Šapca sa boravištem u Parizu Radovan Mirazović rekao je Srni da očekuje da će ova likovna kolonija biti bolja i uspješnija od prethodnih.

„Verujem da ćemo i mi likovni umetnici potvrditi krilaticu tvorca ove kolonije i mnogo čega drugoga u Milićima, predsjednika kompanije `Boksit` Rajka Dukića `da budemo korak ispred`“, rekao je Mirazović.

Treća likovna kolonija u Milićima završna je manifestacija ovogodišnjih „LJetnih dana kulture i sporta Milići 2016“ koju je organizovala i finansirala kompanija „Boksit“ u saradnji sa „Drina osiguranjem“, preduzećem „Mileks“ i opštinom Milići.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare