Otvorena likovna kolonija “Boksit i boje”

0
Otvorena likovna kolonija

MILIĆI – Međunarodna likovna kolonija “Boksit i boje” na kojoj će učestvovati 19 likovnih stvaralaca iz Rusije, Srbije, Francuske, Slovenije i Republike Srpske otvorena je večeras u Milićima u okviru “LJetnjeg festivala kulture i sporta”.

Pomoćnik izvršnog direktora u Sektoru za turizam i kulturno-sportske aktivnosti kompanije “Boksit” iz Milića Milenko Lalović rekao je Srni da je ova kompanija pokrovitelj festivala, te da im je cilj promocija stvaralaštva i kulture.

“U radu kolonije `Boksit i boje` učestvuju cijenjena i poznata imena iz oblasti likovne umjetnosti”, rekao je Lalović.

Slikar iz Slovenije Lojze Kalinšek rekao je Srni da treći put učestvuje u radu ove likovne kolonije i izrazio zadovoljstvo što su ga organizatori pozvali da ponovo dođe u Miliće.

“To znači da radim dobro, ali ne može da se ne radiš dobro u Milićima, jer insparacija koju ovdje dobijam je jako važna za moj rad”, rekao je Kalinšek.

Likovna kolonija “Boksit i boje” trajaće do 4. avgusta, kada će biti održana aukcijska prodaja slika nastalih tokom kolonije, kao i zatvaranje ovogodišnjeg “LJetnjeg festivala kulture i sporta – Milići 2018”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments