Otvorena izložba slika „Retrospektiva“

0
Otvorena izložba slika

ZVORNIK – U okviru „Zvorničkog ljeta“, u Domu omladine u Zvorniku otvorena je izložba slika pod nazivom „Retrospektiva“, autora Spomenka Đekića, na kojoj je postavljeno deset radova.

Đekić je sinoć, obraćajući se posjetiocima, rekao da su radovi nastali na trećoj i četvrtoj godini banjalučke Akademije umjetnosti, odsjek slikarstvo.

On je naveo da su njegovi radovi kritika potrošačkog društva, da je u svom stvaralaštvu slikao manje formate, da bi, u tom slikarskom istraživanju, radove povećavao i iz njih izbacivao suvišne elemente, zadržavši se na jednom koji je preuveličavao do granice potpune jasnoće.

Đekić, koji je rođen u Sarajevu 1994. godine, apsolvent je na Akademiji umjetnosti, takođe, bio je član Slikarske radionice „Paleta“ iz Zvornika od 2004. do 2010. godine, koju je osnovao akademski slikar Jovo Lalić.

Ovo je njegova treća samostalna izložba, koja će biti otvorena do 21. avgusta, a njegov stil je, kako je rekao, hiperrealizam i rad tehnikom ulje i akrilik na platnu.

Na gradskoj plaži u Zvorniku sinoć je pred mnogobrojnom publikom, u okviru „Zvorničkog ljeta“, koncert održala Zorica Brunclik.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović je, pozdravljajući okupljene, izrazio zadovoljstvo što će Zvorničani moći da u narednih sedam dana iz programa „Zvorničkog ljeta“ izdvoje ono što im se najviše dopada i da u tome uživaju.

„Drago mi je da su Zvorničani došli da budu dio ove manifestacije koja je već postala tradicionalna i prepoznatljiv brend Zvornika“, rekao je Stevanović.

Prema programu manifestacije, večeras će u Domu omladine biti održana pozorišna predstava „Gazda Mladen“, a na gradskoj plaži koncert grupe „Atomsko sklonište“.

Manifestacija „Zvorničko ljeto“, koja će trajati do 8. avgusta, otvorena je juče otkrivanjem kulise sa motivima ovog grada koju su radili polaznici Slikarske radionice „Paleta“.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare