Otvorena izložba slika i skulptura

0

VIŠEGRAD – U Gradskoj galeriji Višegrad večeras je otvorena izložba slika i skulptura, rađenih na Likovnim kolonijama, koje se tradicionalno održavaju svake godine u Višegradu.

Vršilac dužnosti direktora Gradske galerije Slavko Tuševljak rekao je novinarima da je izložba otvorena povodom obilježavanja krsne slave opštine Višegrad – Male Gospojine.

„Danas je predstavljeno oko 60 radova – grafika, skulptura i slika. Tematika je vjerska, a radovi su nastali na Likovnoj koloniji. Korišten je veliki dijapazon likovnih tehnika – od kamena, drveta, grafičke tehnike, ulje na platnu“ istakao je Tuševljak.

Riječ je o radovima autora Zdravka Mandića, Stanka Rodića, LJubomira Lackovića, Aleksandra Vukovića, Branislava Kovačevića, Biljane Vuković i drugih.

Tuševljak je naglasio da Gradska galerija želi da utiče na cjelokupnu zajednicu svojim projektima, te najavio da će u narednom periodu, u saradnji sa opštinom, pokušati da oslikaju Višegrad muralima.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je Gradska galerija spasena od stečaja, te zahvalio direktoru Slavku Tuševljaku koji je vratio kulturu u grad.

„Opština daje doprinos kulturi, a Gradska galerija je predstavlja na pravi način“, dodao je Đurević.

Izložba će biti otvorena do kraja septembra.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare