Otvorena izložba slika „Boja upletena u misao“

0
Otvorena izložba slika

ISTOČNO SARAJEVO – Izložba slika „Boja upletena u misao“ slikarke Marije Bjelošević, koja se sastoji od 20 djela različitih formata, rađenih tehnikom akril na platnu, svečano je večeras otvorena u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Bjeloševićeva je rekla novinarima da je seriju slika koje su večeras izložene započela kada je bila na četvrtoj godini akademije, što joj je poslužilo kao podloga za novu seriju slika kojom se bavi na master studijama.

„Tema kojom se bavim jeste osavremenjavanje klasičnog pejzaža, gdje se oslanjam na fovistička i ekspresionistička načela“, pojasnila je Bjeloševićeva.

Ona smatra da mladim umjetnicima u Republici Srpskoj nije teško da dođu do izražaja, naglasivši da, ko god radi ozbiljno i ima seriju slika, neće imati problem da nađe mjesto da izloži svoje radove.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković rekao je da izložba „Boja upletena u misao“ predstavlja „odmor za oči“, izrazivši uvjerenje da će se dopasti posjetiocima.

„Zainteresovanost za izložbu je velika, jer u Istočnom Sarajevu rijetko imamo priliku da ugostimo akademski obrazovane umjetnike kao što je Marija“, naveo je Janković.

Marija Bjelošević rođena je u Zvorniku 4. aprila 1993. godine, a sada živi u Banjaluci. Diplomirala je 2015. godine na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, smjer slikarstvo, u klasi Vese Sovilja, a trenutno je na master studijama kod profesorice Borjane Mrđe.

Bjeloševićeva je do sada imala samostalnu izložbu „Boja upletena u misao“ u Kulturnom centru „Banski dvor“ u Banjaluci. Neke od selektovanih kolonija na kojima je učestvovala su „Koreni“ u Nišu 2014. godine, zatim „Obojeni tonovi“ u Subotici 2013, „Koraci“ u Banjaluci od 2009. do 2012. godine, kao i u Banji Vrućici u Tesliću u periodu od 2008. do 2013. godine.

Izložba „Boja upletena u misao“ biće otvorena za građane narednih 15 dana.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments