Otvorena izložba slika Biljane Elčić

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – U Istočnom Novom Sarajevu večeras je otvorena prva samostalna izložba slikara Biljane Elčić, na kojoj su posjetioci mogli da vide 20 radova ulja na platnu i isto toliko akvarela.

Elčićeva kaže da je radove koji su večeras izloženi pripremala četiri-pet godina i da je do sada imala 11 izložbi, ali ističe da joj je večerašnja najznačajnija jer prvi put samostalno izlaže.

Ona je naglasila da najviše voli da slika pejzaže, kao i sve što joj privuče pažnju i stvori inspiraciju.

Profesor Goran Janićijević kaže da se na Biljaninim slikama nalazi jedan zanimljiv spoj impresionizma, koji slikama daje jednu logiku i zaokruženje.

„Zaista je respektabilno da se neko, sa takvom energijom i entuzijazmom danas bavi klasičnim slikarstvom, što je veoma impresivno“, rekao je Janićijević.

Književnik Nedeljko Zelenović ističe da je umjesto klasične Biljanine biografije dovoljno reći da je cjelokupno njeno životno kretanje išlo u pravcu slikarstva, i da je sve slikarstvu bilo podređeno.

Biljana Elčić rođena je 1960. godine u Sarajevu, a od 1992. do 2009. godine bavila se projektovanjem i slikanjem, a u tom periodu imala je četiri grupne izložbe.

Od 2009. do 2011. godine kao polaznik škole ikonopisa imala je tri grupne izložbe u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, da bi 2011. godine upisala Bogoslovski fakultet u Foči, gdje je diplomirala 2016. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare