Otvorena izložba „Likovnog sabora“

0

Udruženje ljubitelja umjetnosti Pale /ULJUP/ organizovalo je na Palama „Art vikend“ u okviru kojeg je u Kulturnom centru otvorena izložba „Likovni sabor 2014“.
Ove godine udruženje je ugostilo 15 umjetnika različitih generacija, koji su zajedno radili i razvijali slikarsko umijeće.


Riječ je o stvaraocima iz svih krajeva Republike Srpske i Srbije, a njihovo zajedništvo je urodilo plodom jer je zajedničkim trudom nastao veliki broj vrijednih djela, inspirisan prelijepim ambijentom nadomak Romanije i Jahorine.

Predsjednik Udruženja Goran Šinik rekao je Srni da je „ULJUP“ nastao na fonu interesovanja nekolicine istomišljenika za umjetnost koji su, prije svega, željeli da animiraju sami sebe, a potom i okolinu.

Članovi ovog udruženja, dodao je, planiraju da organizuju manifestacije vezane ne samo za likovnu umjetnost, nego i muziku, film i književnost.

„Organizovali smo `Art vikend` kao neku vrstu miksa tih umjetnosti, a naredne godine planiramo organizovati `književni sabor`, koji bi bio sličan likovnom i koji bi trajao nekoliko dana, a održavao bi se na četiri tačke Sarajevsko- romanijske regije – u kulturnim centrima Pale, Istočno Sarajevo, Sokolac i Rogatica“, rekao je Šinik.

On je podsjetio da je prvi likovni sabor organizovan u julu ove godine na paljanskom šetalištu. „To smo pretenciozno nazvali Monmartr na Palama, aludirajući na otvoreni prostor i dostupnost svakom prolazniku da pogleda slike“, rekao je predsjednik ovog udruženja.

Nakon otvaranja „Likovnog sabora“ u Kulturnom centru održan je muzički koncert „Kroz generacije“, na kome su se mnogobrojnoj publici predstavili učenici Osnovne muzičke škole, Srednje muzičke škole i njihovi profesori.

U okviru „Art vikenda“ večeras će biti održano poetsko-muzičko veče, na kojem će učestvovati pjesnici Željko Grujić i Goran Vračar, uz muzičku pratnju etno-grupe „Pješčanik“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare