Otvorena izložba polaznika škole ikonopisa

0
Arhivska fotografija

ISTOČNO SARAJEVO – Izložba kopija fresaka Manastira Gračanica koje su djelo polaznika Škole ikonopisa pri Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” otvorena je večeras u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

Izložba je organizovana povodom molitvenog sjećanja na pogrom Srba na Kosovu i Metohiji od 17. do 19. marta 2004. godine.

Rukovodilac Centra, jerej Mladen Drobnjak, rekao je za Srnu da škola ikonopisa pri Pravoslavnom centru za mlade Mitropolije dabrobosanske djeluje od 2016. godine i da je do sada u Republici Srpskoj i Srbiji organizovano više izložbi radova njenih polaznika.

“Radovi nastali u našoj školi predstavljeni su do sada u Istočnom Novom Sarajevu, Palama, Trebinju, Beogradu i nedavno Zaječaru”, precizirao je Drobnjak.

On je dodao da će Pravoslavni centar za mlade Mitropolije dabrobosanske “Sveti Petar Sarajevski” i ove godine, kao i prethodne dvije, tokom Vaskršnjeg posta organizovati prikupljanje poklon-paketića za djecu na Kosovu i Metohiji, koji će im biti isporučeni u vrijeme vaskršnjih praznika.

Izložba kopija fresaka otvorena je za posjetioce do 24. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments