Otvorena izložba karikatura Jugoslava Vlahovića

0

FOČA – U holu Srednjoškolskog centra /SŠC/ u Foči danas je postavljena izložba karikatura Jugoslava Vlahovića, dugogodišnjeg ilustratora-karikaturiste i nekadašnjeg urednika nedeljnika NIN.
Izložbenu postavku svjetski cijenjenog karikaturiste priredila je Matematička gimnazija iz Beograda povodom obilježavanja svog jubileja – 50 godina postojanja.

Pomoćnik direktora Srednjoškolskog centra Želimir Trojer kaže da je izložba u Foči nastavak dugogodišnje saradnje ove škole sa Matematičkom gimnazijom u Beogradu, zahvaljujući kojoj su ranije fočanski učenici izlagali slike u tamošnjoj Galeriji „Kuloar“ i objavljivali literarne radove u časopisima ove beogradske škole.

„Motiv izložbe je matematika, škola i obrazovanje. Na ovim crtežima Vlahović koristi tačke umjesto linija, što je specifična tačkasta tehnika“, rekao je Trojer.

On je napomenuo da je saradnja dvije škole uspostavljena zahvaljujući profesoru Matematičke gimnazije Radivoju Blagojeviću koji je nekada predavao u SŠC Foča.

Izložbu Jugoslava Vlahovića, redovnog profesora na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, autora znaka grupe „Riblja čorba“ i dobitnika više od 50 nagrada na najznačajnijim domaćim i međunarodnim konkursima karikaturista, Fočaci će moći da pogledaju do 3. marta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare