U holu Kultrunog centra Pale otvorena je izložba italijanskog stripa “Alan Ford”, koja je dio projekta “Putujuće izložbe” Ambasade Italije u BiH.

Izložba se održava povodom 60 godina od potpisivanja Rimskih ugovora, na osnovu kojih su osnovane Evropska ekonomska zajednica i Evropska zajednica za atomsku energiju.

Ambasador Italije u BiH Nikola Minasi istakao je da ova izložba pokazuje da postoje prijateljstva između dvije zemlje, a biće predstavljena u čitavoj BiH.

Minasi kaže da izložbu žele predstaviti u svim mjestima u BiH.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je ovo druga posjeta italijanskog ambasadora Palama, a tokom prve održali su radni sastanak i posjetili određene znamenitosti ovog kraja.

“Tada smo dogovorili da napravimo nešto interesantno u Palama i došli na ideju da to bude izložba stripa kojeg su naši narodi čitali na prostoru čitave bivše Jugoslavije”, rekao je Jugović.

On je naglasio da će saradnja između Ambasade Italije u BiH i opštine Pale biti nastavljena i u budućnosti.

Na izložbi italijanskog stripa, koja je otvorena sinoć, na 19 panoa izloženi su neki od najpoznatijih crteža stripa “Alan Ford”, koji su stvorili Maks Bunker i crtač Magnus /Roberto Raviola/ 1969. godine.

Ovaj strip je postigao izuzetan uspjeh u BiH, gdje je godinama prevođen.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments