Отворена изложба „Фотографијом кроз Српску“

0

У Источном Сарајеву данас је отворена изложба 40 фотографија са конкурса „Фотографијом кроз Српску – 2023“ коју су реализовали Туристичка организација Републике Српске уз подршку Министарства трговине и туризма Републике Српске.

На конкурсу је учествовао 221 аутор са 656 фотографија.

Помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Предраг Тешић је захвалио граду Источно Сарајево и градској Туристичкој организацији што су одлучили да буду домаћини овакве изложбе, која представља додатну промоцију туристичких потенцијала Српске.

„Разговарао сам са представницима Туристичке организације града Источно Сарајево и постоји могућност да се у наредном периоду формира фото-кино клуб у овом граду, то недостаје, и да организујемо школу фотографије. Тиме би д‌јеца, као и одрасли који се баве фотографијом на подручју Источног Сарајева имали могућност да више учествују у промоцији природних љепота ових средина“, изјавио је Тешић новинарима у Источном Сарајеву.

Директор Туристичке организације Републике Српске Миодраг Лончаревић изјавио је да су фотографије пристизале од аутора из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Словеније.

Он је истакао да је, према оцјени стручног жирија, 40 фотографија ушло у ужи избор и оне су данас изложене и Источном Сарајеву.

„Од Новог Града до Требиња фотографије ће обићи цијелу Републику Српску. Свака фотогрфија је побједничка, јер смо анимирали 221 аутора, односно препознали смо природне дестинације и љепоте Републике Српске“, рекао је Лончаревић и додао да ће конкурс бити објављен и ове године.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Иконић изјавио је да је изложба представљена у Бањалуци, а у наредном периоду ће бити и у Бијељини, Требињу, као и другим градовима широм Српске.

„Драго нам је да смо домаћини ове изложбе. Овакве ствари ћемо још више активирати. Имали смо у претходном периоду два фото конкурса које смо реализовали на територији града Источно Сарајево с циљем приказивања прелијепих крајолика и микролокација“, навео је Иконић.

Он је додао да заинтересовани могу да погледају изложбу током априла радним данима од 8.00 до 16.00 часова у холу Градске управе.

(www.palelive.com / Срна)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare