Otvorena izložba fotografija „Sokolac nekad i sad“

0

Na Sokocu je danas, u organizaciji opštinske Turističke organizacije, otvorena izložba 87 fotografija 21 autora sa foto-konkursa „Sve boje Sokoca“ objavljenog u septembru, na kojem je prvo mjesto pripalo Bojani Marković iz ove opštine.

Vršilac dužnosti direktora sokolačke Turističke organizacije Mirjana Simović rekla je da je drugu nagradu osvojila Dejana Radović sa Sokoca, treću Milenko Stanković iz Novog Sada, a četvrtu Sokočanin Stefan Jolović.

Simovićeva je navela da prvonagrađena fotografija nosi naziv „Djeca“, druga „Mače na grani“, treća „Čarolija“, a zbog izuzetnog odziva ljubitelja fotografije na ovom konkursu odlučeno je da bude dodijeljena i četvrta nagrada za fotografiju „Crvenka“.

Prema njenim riječima, osim fotografija sa konkursa na ovoj izložbi, naziva „Sokolac nekad i sad“, našli su se i likovni radovi djece iz sokolačkog vrtića i stare fotografije o životu ljudi na Sokocu iz šezdesetih godina, zahvaljujući foto-arhivu Slaviše Kneževića, Borke Kezunović i Slađane Vukojičić.

„Željeli smo da u ovom mjesecu darivanja, ljubavi i emocija podarimo Sokocu ovakvu izložbu“, istakla je Simovićeva.

Novinar Bojana Marković, koja je osvojila prvu nagradu smatra da je motiv djece uspio da prikupi najveći broj glasova.

Ona je naglasila da je kao novinar počela da se bavi i fotografijom, koja joj je postala hobi.

Pokrovitelj izložbe fotografija „Sokolac nekad i sad“ je opština Sokolac, koja je obezbijedila i novčane nagrade za autore najboljih.

Izložba će biti otvorena u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis u naredna tri dana od 11.00 do 17.00 časova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare