Otvorena izložba bugarskih umjetnika

0

ZVORNIK – U Zvorniku je danas, povodom Dana grada, otvorena izložba slika bugarskih autora koje su nastale na „Art simpozijumu Jahorina“.


Na izložbi pod nazivom „Bugarska umjetnost iz BiH“ postavljeno je 27 eksponata rađenih pretežno akrilik tehnikom i uljem na platnu.

Izložbu su otvorili gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i ambasador Bugarske u Sarajevu Avgustina Cvetkova Karabaševa koja je istakla da je izložba dokaz bliskih veza ne samo među institucijama već i među umjetnicima i ljudima.

On je zahvalila Stevanoviću za osličnu saradnju, te je svim građanima Zvornika čestitala Dan grada.

Stevanović je naglasio je da grad Zvornik godinama ima saradnju sa bugarskom Ambasadom u Sarajevu, koja je pritekla u pomoć i u najtežim trenucima 2014. godine kada su bile katastrofalne poplave.

On je najavio da će Zvornik u naredna tri mjeseca uspostaviti saradnju sa jednim bugarskim gradom sa kojim je ambasadorka uspostavila kontakt, te pojasnio da će se saradnja prvo odvijati na nivou razmjene posjeta, a onda razvijati kulturne, sportske i druge odnose.

Osnivač i organizator „Art simpozijuma Jahorina“ Lazo Savić rekao je da su na izložbi postavljena djela bugarskih autora Marie Zlatanove, Marine Savove, Delie Čauševe, Svetle Radulove, Trajana Panajotova i drugih.

Zvornik danas obilježava svoj dan, odnosno 607 godina postojanja. Naziv Zvo/r/nik prvi put se pominje u spisima Dubrovačkog arhiva 21. maja 1410. godine, pa je taj datum uzeo za obilježavanje dana grada.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare