Otvorena fiskulturna sala OŠ „Sveti Sava“

0

TRNOVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović danas su svečano otvorili fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u ovom mjestu za čiju izgradnju su 540.000 KM izdvojile vlade Srbije i Srpske.

Premijer Srpske najavio je da će Vlada ovih dana izdvojiti dodatni novac za opremanje sportske dvorane u Trnovu čime će ona u potpunosti biti spremna za početak nove školske godine.

„Ovaj objekat je nedostajao Osnovnoj školi i praktično je bilo nemoguće izvoditi nastavu fizičkog vaspitanja u zimskom periodu“, rekao je Višković.

Gagović je istakao da će ovaj objekat, izgrađen sredstvima vlada Srbije i Republike Srpske, značiti puno za učenike i stanovnike Trnova.

Načelnik Trnova je podsjetio da je stari objekat srušen usljed snježnog nevremena, te da je fiskulturna sala izgrađena nanovo.

„Za izgradnju sale i rekonstrukciju školske zgrade Vlada Srbije izdvojila je 250 hiljada evra, a Vlada Srpske je dala 170 hiljada KM iz klirinškog duga“, naveo je Gagović, koji se zahvalio na pomoći vlasti Republike Srpske ovoj maloj lokalnoj zajednici.

On je najavio da će u dogovoru sa direktorom škole sportska dvorana biti ponuđena na korištenje stanovnicima Istočnog Sarajeva po tri puta nižim cijenama nego u drugim sličnim objektima, te da očekuje da će to donijeti korist ovoj obrazovnoj ustanovi.

Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ u Trnovu Ranka Mandić zahvalila se na pomoći za rekonstrukciju škole i izgradnju fiskulturne dvorane, a posebno premijeru Viškoviću na pomoći porodicama sa više djece u vidu stambenog zbrinjavanja ili zapošljavanja, o čemu svjedoči i veći broj upisanih đaka u ovu obrazovnu ustanovu.

„Nastavu fizičkog vaspitanja izvodili smo u hodnicima i učionicama, što je jako teško i neprimjereno ovom vremenu“, rekla je Mandićeva, koja je izrazila nadu da će novu salu koristiti i sportski klubovi u kojima treniraju i značajne uspjehe postižu mladi iz Trnova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare