Otvorena farma za uzgoj koka nosilja

0

MILIĆI – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i predsjednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić danas su u Milićima svečano otvorili Farmu za uzgoj koka nosilja, u čiju je izgradnju ova kompanija uložila 2.666.000 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Kompanija “Boksit” dobar primjer poslovnog angažmana koja vodi računa o lokalnom razvoju, a ne samo profitu.

“Moram da kažem da je i ovo današnje otvaranje farme bilo moguće zato što su prije nekoliko mjeseci Vlada i institucije Srpske intervenisale u Fabrici glinice ‘Birač’ u Zvorniku, uspostavili kontrolu i tokove poslovanja i finansija, koje nesumnjivo omogućavaju dobru saradnju Kompanije ‘Boksit’ i Fabrike ‘Birač’ i njihovu što bolju finansijsku pozicioniranost”, rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da kao predsjednik Republike Srpske mora da izrazi zahvalnost predsjedniku Kompanije “Boksit” Rajku Dukiću koji, kako je rekao, nije odustao od ulaganja u lokalni razvoj.

Predsjednik Vlade Željka Cvijanović rekla je da je otvaranje ovog industrijskog objekta poslovni projekat koji prevazilazi lokalne i regionalne okvire, jer je svako radno mjesto koje se otvara u bilo kom dijelu Srpske važno za cijelu Republiku.

“Svaki dobar poslodavac, koji uplaćuje doprinose i poreze je definitivno onaj koji doprinosi stabilnosti Republike Srpske. Naravno, da mi moramo da prepoznamo takve inicijative i takve hrabre korake, jer bez toga ne može se izaći iz krize. Nije dovoljno samo štedjeti, već to morate da kombinujete sa snažnim poslovnim inicijativama i u tom smislu zaista dugujemo zahvalnost za sve ono što je ovdje urađeno”, naglasila je Cvijanovićeva.

Predsjednik Kompanije “Boksit” Rajko Dukić rekao je da je kapacitet Farme koka nosilja 250.000 pilenki na godišnjem nivou, naglasivši da su tolike i potrebe Farme u Vukšić Polju, u kojoj se sada godišnje proizvede oko 70 miliona komada konzumnih jaja.

“Sa ovim objektima mi zaokružujemo proces i postajemo respektabilan proizvođač konzumnih jaja u regionalnim okvirima. Puštanjem u pogom ove farme, otvaranjem savremene fabrike za proizvodnju ambalaže za pakovanje jaja, čija je izgradnja u toku, kao i povaćanjem proizvodnje jaja na godišnji kapacitet od 90 milona komada, ‘Boksit’ postaje lider na tržištu u ovoj privrednoj grani”, naglasio je Dukić.

Predsjednik i premijer Srpske ranije danas sastali su se sa čelnicima opštine Milići i najavili podršku u realizaciji pojedinih investicionih poduhvata i stabilizaciji opštinskog budžeta.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments