Otvorena Četvrta revija ruskog filma

0

Projekcijom filma “Varljivo sunce“ u režiji Nikite Mihalkova večeras je na Palama počela Četvrta revija ruskog filma pod nazivom “Urbana tradicija“.

Ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je novinarima da je ova kulturna manifestacija veoma značajna i da se uklapa u okvir kulturnih razmjena između Republike Srpske i Rusije.

Bocan – Harčenko je rekao da je jako zadovoljan organizacijom Revije ruskog filma i izrazio veliku zahvalnost svim posjetiocima koji su zainteresovani za Rusiju i rusku kulturu.

Dekan Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milanka Babić naglasila je da je dio aktivnosti Filozofskog fakulteta na Palama posvećen kuturnim sadržajima i da su rado domaćini i sadržajima drugih kultura.

„Rusku kulturu smatramo komplementarnom i mi se kao dio slovenske kulture uklapamo u nju“, rekla je Babićeva.

Organizator Revije ruskog filma Željko Stojanović rekao je da će sutra biti prikazan film „Lenjingrad“, koji je dobitnik nagrade “Zlatni orao“. U četvrtak, 8. marta, biće prikazan film „Sestre“, u petak, 9. marta film „Poniženi i uvrijeđeni“, a u subotu, 10. marta, posljednjeg dana Revije biće prikazan film “Čudo“.

Četvrta revija ruskog filma organizovana je u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu uz podršku Ambasade Rusije u BiH.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/cetvrta_revija_ruskog_filma/] width=[103] height=[90] title=[Četvrta revija ruskog filma] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb144_] thumb_cache_dir=[thumbs144] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=Qw_xsFTgnKM&feature=player_embedded}

Raspored prikazivanja

(www.palelive.com / Srna)

https://www.palelive.com/pale-kultura/cetvrta-revija-ruskog-filma-u-palama
Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare