Otvorena četiri dječija igrališta

0

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić i načelnik opštine Pale Boško Jugović otvorili su danas četiri dječija igrališta u opštini Pale za čiju izgradnju je iz budžeta grada izdvojeno 191.000 KM.

Igrališta izgrađena u mjesnim zajednicama Stanica Pale, Koran, Obilićevo i Centar opremljena su modernim mobilijarom, klupama, zaštitnom gumom koja garantuje bezbjednost djece, te zaštitnom panelnom ogradom i ulaznom kapijom.

Nakon otvaranja igrališta kod Sabornog hrama na Palama, Ćosić je novinarima rekao da zahvaljuje prethodnom gradonačelniku Nenadu Vukoviću i njegovim saradnicima koji su u to vrijeme imali viziju da su ovo projekti neophodni opštini.

Ćosić je naveo da su on i načelnik Pala Jugović uvijek na raspolaganju građanima, političkim partnerima, ali i političkim protivnicima u dijelu koji se tiče razgovora o ulaganju u infrastrukturu.

Jugović je izrazio nadu da će djeca uživati u novim igralištima, koja će u narednom periodu biti obezbijeđena video-nadzorom.

Bivši gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković naveo je da su dječija igrališta jedan od boljih projekata koje je finansirao grad Istočno Sarajevo na području opštine Pale u prethodnom periodu.

„U četiri mjesne zajednice izgrađena su dječija igrališta, koja su savremena, a prije svega bezbjedna u smislu zaštitne podloge, koja je standard za ovu vrstu objekata. Postavljene su i ograde koje daju dodatnu sigurnost za djecu“, rekao je Vuković.

Ćosić i Jugović su prije otvaranja igrališta održali radni sastanak na kojem su razgovarali o budućim infrastrukturnim planovima i o daljem razvoju Jahorine, na korist svih građana Istočnog Sarajeva.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare