Otvorena ambulanta vrijedna 165.000 KM

0
Otvorena ambulanta vrijedna 165.000 KM

OSMACI/ZVORNIK – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, ministar za izbjeglice i raseljena lica Srpske Davor Čordaš i načelnik opštine Osmaci LJubo Petrović otvorili su danas u Osmacima ambulantu porodične medicine u koju je Vlada Republike Srpske uložila 165.000 KM.

Bogdanić je nakon otvaranja ambulante, koju će kadrovski, stručno i organizaciono podržavati Dom zdravlja Zvornik rekao da će usluge ove ustanove koristiti stanovništvo opštine Osmaci.

„Zadovoljstvo je otvoriti ovakav objekat i u malim sredinama, gdje ambulanta znači život“, rekao je Bogdanić i dodao da se na ovaj način zdravstvena zaštita približava svakom stanovniku Republike Srpske za jednako i kvalitetno pružanje zdravstvenih usluga.

Bogdanić je naglasio da mu je želja da stanovnici ove opštine imaju što manje potrebe za ovom ambulantom, ali kada im zatreba da imaju kvalitetnu zdravstvenu uslugu i adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

Govoreći o današnjem razgovoru sa rukovodstvom Doma zdravlja Zvornik, Bogdanić je rekao da je to jedna stabilna zdravstvena ustanova sa prethodnim obavezama, koje su u najvećem dijelu porezi i doprinosi, a za koje će biti pronađen način kako da se riješe.

„Dom zdravlja Zvornik danas ispunjava sve obaveze u pogledu plaćanja poreza i doprinosa, plaćanja dobavljača, te pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite“, rekao je Bogdanić.

Pomoćnik direktora Doma zdravlja Zvornik Bogdana Bodiroga rekla je da će u ambulanti u Osmacima svaki dan raditi tim porodične medicine, koji će pružiti maksimum u zaštiti zdravlja lokalnog stanovništva.

Ona je podsjetila da u opštini Osmaci ima oko 1.200 osiguranika, što je standard za jedan tim porodične medicine.

Bodiroga je zahvalila Vladi Republike Srpske i resornom ministarstvu što su omogućili izgradnju ovog reprezentativnog objekta i čestitala stanovništvu opštine što su dobili ovakav objekat.

Načelnik opštine Osmaci LJubo Petrović rekao da je ovaj dan veliki za opštinu, jer će ambulanta služiti preventivnom čuvanju zdravlja mjesnog stanovništva.

On je podsjetio da je opština ustupila lokaciju i izdala potrebne dozvole za gradnju ambulante, te zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministarstvu zdravlja na razumijevanju da Osmaci dobiju objekat preventivne zdravstvene zaštite.

Otvaranju ambulante prisustvovali su potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josip Jerković, poslanik u parlamentu BiH Lazar Prodanović, savjetnik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, zdravstveni radnici iz Doma zdravlja Zvornik, predstavnici Fonda zdravstvene zaštite Zvornik i drugi gosti.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare