Otvoren “Trg Mali princ”

0
Otvoren

ZVORNIK – U Zvorniku je danas otvoren “Trg Malog princa”, u okviru projekta Dani dječije kulture “Mali princ”, koji su počeli prije tri dana.

Projekat je realizovala Svetosavska omladinska zajednica /SOZ/ Zvornik, a finansirala organizacija “Vrld vižn”.

Predsjednik SOZ-a Stanislav Tomić rekao je novinarima da je Zvornik dobio “Trg Malog princa”, koji je možda jedinstven u svijetu jer je na sredini Trga urađena slika “Malog princa” u “3D” anamorfozi, koja bi tu trebalo da ostane trajno.

“Ideja otvaranja ovog trga stara je tri godine i napokon smo uspjeli da je realizujemo uz pomoć `Vrld vižna`”, rekao je Tomić.

Podsjetivši da je crtež Malog princa rađen u akrilnim bojama, Tomić je rekao da je cilj da crtež što duže ostane u prvobitnom stanju i da traje.

“Kada izblijedi ili bude oštećen od mnogobrojnih koraka koji mu najviše štete, obnavljaćemo crtež, jer Mali princ treba da što duže `ostane` sa Zvorničanima”, rekao je Tomić.

Na ovom trgu nastupio je mladi hor Prvog pjevačkog društva “Izvornik” iz Zvornika.

Tomić je podsjetio da je, u okviru projekta Dani dječije kulture u Zvorniku, juče održan sportski dan za djecu, dok je istog dana u Osnovnoj školi “Sveti Sava” nastupio književnik Tode Nikoletić.

“U okviru ovog projekta održana je i radionica za učenike prvog razreda na temu saobraćajna pravila za pješake, kao i radionica lijepog ponašanja i govora koja je obuhvatila svu zainteresovanu djecu”, pojasnio je Tomić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments