Otvoren Treći međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu

0

Na Palama je večeras otvoren Treći međunarodni festival glumaca i pjevača za djecu pod nazivom „Radost je naš praznik“, koji će trajati do 23. septembra. Radislav Nišović, predsjednik Udruženje građana za kulturnu saradnju „Voli da te vole“ Jahorina, istakao je da su u saradnji sa organizacijom Vorld vižn iz Sarajeva uspjeli da organizuju ovu manifestaciju.

„Želimo djeci pružiti priliku da se upoznaju sa pravim kulturnim vrijednostima i da im stvorimo naviku da posjećuju i učestvuju u kulturnim aktivnostima“, istakao je on.

Nišović je naglasio da očekuje što veći broj djece, ali da, na žalost, iako su organizovali prevoz za djecu iz Mokrog i Podgraba, večeras niko nije došao.

On je rekao da su učesnici Trećeg međunarodnog festivala Predrag Vuković – Peđolino iz Beograda, dugogodišnji učesnik „Muzičkog tobogana“ Ratko Kraljević, Velibor Đorđić sa Pala i Mirsad Abdagić – Kike iz Sarajeva.

Prema njegovim riječima, sutra i prekosutra treba bi da bude održan takmičarski dio festivala.

Šef kancelarije Vorld vižna u Sarajevi Željko Blagojević istakao je da oni nastoje da poboljšaju život djece u BiH.

Blagojević je naglasio da su na Palama prisutni već dvije godine i u saradnji sa školama i lokalnim vlastima nastoje da unaprijede život djece.

On je podsjetio da su opremali škole na Palama i Mokrom, a trenutno rade na pokretanju stomatološke dječije ambulante u Osnovnoj školi „Srbija“ na Palama.

Predrag Vuković Peđolino je naglasio da su i prošle godine učestvovali na festivalu i vrlo rado dolaze na Pale da uvesele djecu.

Kraljević je istakao da posljednjih 20 godina pjeva i glumi za najmlađe i raduje se druženju sa djecom na Palama.

On je pozvao one najmlađe, a i one malo starije da dođu da se druže, zabave i da uživaju u dobrim predstavama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments