Otvoren „Šopen fest“, nastupaju i umjetnici iz Srpske

0

BEOGRAD – U Beogradu je sinoć otvoren 10. festival „Šopen fest“ tokom kojeg će se publici predstaviti i vrsni pijanisti i mladi talenti iz Republike Srpske.

Festival je počeo u „Kolarčevoj zadužbini“ programom „Dame sviraju Šopena“, a nastupile su Biljana Gorunović, Rita Kinka i Marija Đukić.

Ovaj festival će trajati do 15. oktobra, a osim u Beogradu, održavaće se u Novom Sadu i Kragujevcu.

Profesor na Akademiji umjetnosti u Banjaluci pijanista Arsen Čarkić održaće resital 12. oktobra u sali Skupštine Grada Beograda, a mladi banjalučki pijanista Konstantin Kosanović nastupiće u okviru programa „Podijum mladih talenata“ 15. oktobra u Galeriji „Artget“.

„Šopen fest“ organizuje udruženje „Kreartiva“ iz Beograda sa Ambasadom Poljske kao pokroviteljem i Ministarstvom za kulturu i informisanje Srbije kao generalnim sponzorom.

Festival se održava uz podršku Grada Beograda, Kulturnog centra Beograda, Muzičke omladine Novog Sada, Galerije Matice Srpske u Novom Sadu, Muzičkog centra Kragujevac, Spomen parka „Kragujevački oktobar“, Prve privatne muzičke škole „Eva mjuzik“ i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments