Otvoren Ski centar „Gornje Pale – Ravna planina“

0

Na lokalitetu početne stanice gondole „Jahorina Ekspres“ danas je svečano otvoreno novo skijalište „Gornje Pale – Ravna planina“.

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, simbolično su otvorili reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović poručila je da su sve ivesticije u Srpskoj dobrodošle bez obzira da li je riječ o javnom ili privatnom sektoru.

Ona je obećala da će svi olimpijci iz Republike Srpske dobiti stipendije.

Čestitke za ovaj projekat uputili su i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija i načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević.

Ski-centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta „Ćiro“ koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudilo je danas besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ovaj novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na tri kilometra od centra Pala.

Gostima će na raspolaganju biti parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski – vrtić, te novoizgrađeni restoran „Gondola“.

Organizator ovog događaja kompanija „Majneks“ Pale pružili su gostoprimstvo i obezbijedili dobru zabavu za posjetioce i domaće i međunarodne goste.

Tokom svečanosti otvaranja Ski-centra upriličen je nastup paraglajdera iz Aero-kluba „Trebević“, dok je u zabavnom dijelu programa nastupio pjevač Nikola Rokvić.

(www.palelive.com / Srna)

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/ski-centar-gornje-pale-ravna-planina/] width=[87] height=[87] title=[Otvoren Ski centar „Gornje Pale – Ravna planina“] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[90]}

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare