Otvoren seminar o “CE” označavanju

0

MILIĆI – Vlasenička preduzeća “Alpro” i “BH Aluminijum”, koja posluju u sastavu grčke “Alumil” grupacije, organizovala su u Milićima dvodnevni seminar o “CE” označavanju proizvoda i upotrebi programa za “CE” označavanje, obaveznom za proizvode koji se izvoze u EU. Cilj seminara jeste da se partneri i kupci proizvoda preduzeća “Alpro” obuče da koriste ovu oznaku kvaliteta, da bi bili konkurentni i mogli da plasiraju proizvode na evropskom tržištu, rekao je danas Srni
direktor marketinga u “BH Aluminijumu” Vladan Nastić.

“Svjesni smo činjenice kakva je ekonomska situacija u BiH i zbog toga na ovaj način želimo da podstaknemo naše klijente da idu na evropsko tržište i da se u poslovanju orijentišu na izvoz”, naveo je Nastić.

On je dodao da je projekat realizovan u saradnji sa renomiranom konsultantskom kućom “SOHO” iz Sarajeva, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj i Regionalne agencije za ekonomski razvoj, te uz učešće predstavnika 30-ak firmi iz BiH, kojima “Alpro” prodaje proizvode.

Preduzeće “Alpro” je jedan od vodećih proizvođača aluminijumskih profila na prostoru bivše Jugoslavije, dok je “BH aluminijum” trgovačka firma koja je zadužena i za plasman “Alprovih” profila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments