Otvoren Sedmi „Akordeon art“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Koncertom zajedničkog simfonijskog orkestra studenata Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu i Muzičke akademije u Sarajevu, a pod dirigentskom palicom Ognjena Bomoštara večeras je u Istočnom Sarajevu svečano otvoren Sedmi međunarodni festival harmonike „Akordeon art“.
Bomoštar je pred koncert izrazio zadovoljstvo što se međunarodni festival harmonike u Istočnom Sarajevu otvara zajedničkim nastupom dvije akademije.

On je naglasio da večeras nije prvi put da studenti sa dvije muzičke akademije nastupaju zajedno jer su to već činili tokom koncerta sa orkestrom Oružanih snaga BiH.

„Za takmičarski dio ovogodišnjeg `Akordeon arta` ima 160 prijava, s obzirom na to da je novina ove godine da imamo i kamerne ansamble, u kojim učestvuje po nekoliko izvođača, a zajedno sa žirijem imaćemo oko 200 neposrednih učesnika Sedmog međunarodnog festivala harmonike“, izjavio je dekan Muzičke akademije Istočno Sarajevo Dražen Kosorić.

Muzička akademija Istočno Sarajevo organizator je Sedmog međunaronog festivala harmonike „Akordeon art“.

Festival traje do 17. juna. Među gostima koji će nastupiti u Istočnom Sarajevu su akordeonisti Vladimir Murza iz Ukrajine, te Sergej Osekin iz Rusije.

Programom festivala predviđen je i susret učesnika sa ukrajinskim dirigentom i kompozitorom Vladimirom Ručakom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare