Otvoren Sedmi memorijalni fudbalski turnir

0
Otvoren Sedmi memorijalni fudbalski turnir

SOKOLAC – Na Sokocu je danas svečano otvoren Sedmi memorijalni omladinski fudbalski turnir „Srđan Tomić i Vladica Babović“, na kojem će u naredna četiri dana učestovati 650 fudbalera od osam do 16 godina u 51 selekciji i šest kategorija.

Zamjenik gradonačelnika Istočnog Sarajeva Danko Vučetić je, pozdravljajući učesnike i goste na stadionu „Bara“ na Sokocu, rekao da je ovaj turnir posvećen rano preminulim fudbalerima sokolačkog „Glasinca“ Srđanu Tomiću, članu reprezentacije BiH i Republike Srpske, i sportskom radniku, golmanu i treneru istog tima Vladici Baboviću, koji su ostavili neizbrisiv trag u sportu opštine Sokolac i grada Istočno Sarajevo.

„Ovo je trenutak da se podsjetimo na njihov lik i djelo i okupljanjem velikog broja mladih fudbalera iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore odajemo im zahvalnost za sve što su uradili za razvoj fudbala u ovoj sredini“, istakao je Vučetić.

Vučetić je izjavio da Istočno Sarajevo i opština Sokolac ulažu značajna sredstva u razvoj sporta.

On je napomenuo da na području grada Istočno Sarajevo ima oko 80 sportskih organizacija, u 20 sportskih disciplina gdje aktivno trenira i takmiči se oko 5.500 sportista, što je vrijedan potencijal koji bi svaki grad i svaka sredina poželjela.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica, otvarajući ovaj turnir na stadionu „Bara“ na Sokocu, rekao je da mu je posebno zadovoljstvo što su tu i fudbaleri „Sarajeva“ koji više godina učestuju na ovoj sportskoj manifestaciji, jer je Sokolac vezan za ovaj klub u kojem se nekada proslavio Miloš Đurković, jedan od najvećih sportista Sokoca.

On je poželio svim učesnicima na ovoj sportskoj manifestaciji da ponesu lijepa sjećanja sa ovog turnira.

Bogdan Tomić, otac rano preminulog mladog reprezentativca Srđana, rekao je Srni da mu ovaj turnir znači mnogo i zato veliku zahvalnost duguje svim učesnicima.

Jedan od trenera u FK „Glasinac“ Mladen Ćirjanić, koji je proveo 30 godina na fudbalskom stadionu na Sokocu, ne krije zadovoljstvo što je ovaj turnir izrastao u veliku sportsku manifestaciju koja će ove godine trajati četiri dana.

On je naveo da će se svakog dana najboljim ekipama i pojedincima dodijeliti medalje, a na kraju turnira biće proglašeni najuspješniji klubovi i fudbaleri.

DŽemal Berberović, koji vodi selekciju FK „Sarajevo“ do 16 godina, rekao je Srni da mu je velika čast što njegova mlada ekipa već nekoliko godina učestvuje na ovom turniru na Sokocu.

On kaže da je za njega velika čast da se igraju ovakvi turniri, na kojima se djeca druže, upoznaju i sklapaju prijateljstva sa vršnjacima iz svih sredina u BiH i susjednih republika.

Memorijalni omladinski fudbalski turnir „Srđan Tomić i Vladica Babović“ održava se u okviru projekta „100 godina fudbala na Sokocu“, koji se realizuje pri „Regionalnom programu lokalne demokratije na zapadnom Balkanu“ /ReLOad/. Finansira ga Evropska unija, a sprovodi Razvojni program UN /UNDP/.

Slađana Vukojičić, jedan od koordinatora projekta „100 godina fudbala na Sokocu“, rekla je da je njegova ukupna vrijednost 40.000 KM i da će biti realizovan kroz 11 planiranih aktivnosti.

„Projektom je predviđena i sanacija ograde na sportskom terenu `Bara` na Sokocu, sportsko-edukativna škola za djecu predškolskog uzrasta u julu, prijateljski susret sa ekipom FK `Sarajevo` na našem terenu planiran za 19. avgust“, kaže Vukojičićeva.

Ona je najavila da će na jednoj od konferencija za novinare biti predstavlja monografija o temi „100 godina fudbala na Sokocu“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare