Otvoren račun za pomoć djeci čiji je otac preminuo od virusa korona

0

Centar za socijalni rad Pale otvorio je u Novoj banci namjenski tekući račun za prikupljanje donacija za maloljetnu djecu čiji je otac preminuo usljed infekcije virusa korona, kako bi im stvorili koliko-toliko sigurnije okruženje i bar dijelom ublažili nedostatak oca za kog su bili veoma vezani.
Prethodno su određeni i staratelji ovoj djeci.

„Ovo je, između ostalog, učinjeno i jer smo dobili potvrde iz kabineta premijera Vlade Republike Srpske /Radovana Viškovića/ i načelnika opštine Pale /Boška Jugovića/ da žele da podrže napore da se djeci obezbijedi ono što je potrebno“, navodi se u saopštenju ovog centra.

Iz Centra navode da je određeni broj ljudi i djece, u želji da pomognu, pokrenuo niz aktivnosti u prikupljanju donacija, pa se pojavila situacija da su djeca „zatrpana“ prehrambenim paketima i ostalim donacijama, a da će jedan dio toga ostati i neiskorišten.

U saopštenju se navodi da je, iz najboljih namjera, ipak dolazilo do narušavanja propisa, kao i Kodeksa za štampu i onlajn medije, a koji se odnose na zaštitu identiteta maloljetne djece, a naročito kada je riječ o djeci pod starateljstvom.

„Kako nam je važno da sinhronizujemo sve aktivnosti u zbrinjavanju djece, kao i da se spriječi svaka moguća zloupotreba, pozivam zainteresovana pravna i fizička lica da se obrate Centru za socijalni rad Pale /dežurni telefon: 065/595-469/ za sve potrebne informacije“, navode iz Centra i zahvaljuju svima koji su se uključili da pomognu ovoj porodici.

Za pomoć ovoj porodici otvoren je namjenski tekući račun 555-700-00507466-73 na ime Kristina Kubura, kod Nove banke AD Banjaluka.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare