Otvoren „Fis kup Jahorina 2016“

0

Na Jahorini je sinoć otvoreno Međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama „Fis kup Jahorina 2016“ u organizaciji Smučarsko-planinarskog društva „Jahorina“.

„Planirano je održavanje dva slaloma u muškoj i ženskoj kategoriji. Za danas je predviđeno Otvoreno prvenstvo BiH na stazi Olimpik“, rekao je direktor ovog takmičenja Vladimir Lučić, koji je u hotelu „Bistrica“ zvanično otvorio ovu sportsku manifestaciju.

Lučić je zahvalio sponzorima, prije svega, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvu civilnih poslova BiH, „Triglav osiguranju“, te opštinama Pale i Istočno Novo Sarajevo.

Tehnički delegat Međunarodne skijaške federacije Janez Dekleva rekao je novinarima da je sa direktorom takmičenja danas pregledao stazu koja je, prema njegovom mišljenju, u veoma dobrom stanju.

„Organizatori su uradili odličan posao i uvjeren sam da će sutra svi takmičari imati optimalne uslove. Nadam se da će biti sunčano vrijeme, te da će takmičari pružiti maksimum i ostvariti najbolje rezultate“, kaže Dekleva.

Generalni direktor Olimpijskog centra „Jahorna“ Velibor Lazarević izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da bude domaćin ovog međunarodnog takmičenja.

„Ove godine smo imali problem loših vremenskih uslova zbog čega je takmičenje bilo nekoliko puta odgođeno. Sada imamo dobre uslove i staza je u dobrom stanju“, naveo je Lazarević.

Start sutrašnjeg slaloma predviđen je za 9.00 časova na stazi Olimpik.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare