Otvoren put Lukavica – Pale

0

Juče je u naselju Pavlovac otvoren magistralni put Lukavica – Zagoni – Jasik – Pale za koji je Vlada Republike Srpske izdvojila 14 miliona KM.

Put je svečano otvorio premijer RS Milorad Dodik, koji je ovom prilikom izjavio da je put od strateške važnosti za grad Istočno Sarajevo i ovaj dio Republike Srpske.

Dodik je podsjetio da je Vlada RS u proteklom periodu u Istočno Sarajevo uložila oko 100 miliona KM i da je to pravi dokaz da se sredstva ulažu u ovaj dio Republike Srpske.

Izgradnju puta Lukavica – Pale je pratio niz poteškoća, od kojih su najviše problema zadavali imovinsko-pravni odnosi u iznosu od 1,5 miliona KM i izmještanje dalekovoda. U ovaj magistralni put dužine skoro 16 km je ugrađeno 400 000 kubika iskopa, 100 000 kubika nasipa i oko 40 000 kubika asfalta.

Na Sokocu otvorena nova sportska dvorana

Na Sokocu je juče otvorena nova sportska dvorana. Vrijednost projekta je 3,5 miliona KM, od kojih je Vlada RS uložila 1,5 miliona KM, a opština Sokolac 2 miliona KM. Kapacitet dvorane je 1070 sjedišta sa mogućnosti da se dogradi i proširi. Njena izgradnja bila je uslov za održavanje Malih olimpijskih sportskih igara – MOSI koje se 2011. održavaju u Sokocu.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?v=xIKZpcymUjg}

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare