Otvoren most na rijeci Tavni

0

ZVORNIK – Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas su svečano otvorili most na rijeci Tavni.

Most su sa 66.000 KM zajedno finansirale opština Zvornik i grad Bijeljina.


Načelnik opštine Zvornik Zoran Stevanović ocijenio je da je otvaranje mosta koji se nalazi na granici između zvorničke mjesne zajednice Pilica i bijeljinske mjesne zajednice Bjeloševac izuzetno lijep i važan događaj.

„Ovaj most je dokaz da lokalne zajednice i vlasti treba da rade u interese građana. Ovaj most će služiti zbližavanju ove dvije mjesne zajednice, ali i Zvornika i Bijeljine“, poručio je Stevanović.

On je istakao da različite političke opcije ne smiju uticati na saradnju kada je ona na dobrobit sugrađana i iz koje treba da se izrodi samo ono najbolje za sugrađane.

Gradonanačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da danas otvoren most nije velika investicija, ali je učinjeno veliko djelo na zadovoljstvo dvije mjesne zajednice, kao i Zvornika i Bijeljine.

„Ovaj primjer pokazuje da i dvije političke opcije i dva grada nisu prepreka kad se dogovorimo da napravio neku dobru stvar. Neka ovo bude most prijateljstva, koji će samo donijeti radost i veselje“, rekao je Mićić.

On je dodao da je most prva zajednička investicija ovog tipa, ali i da opština Zvornik i grad Bijeljina imaju i druge zajedničke aktivnosti.

Stevanović i Mićić razgovarali su i o mogućosti asfaltiranja pristupnog puta sa obje strane mosta u onom dijelu gdje nema asfalta.

Vlatko Vidaković iz Pilice rekao je da most skraćuje put do Bijeljine za oko osam do 10 kilometara

„Oko 100 kuća sa naše strane i nešto manje u Bjeloševcu direktno smo vezani za ovaj most i od posebnog je značaja i zbog toga što mještani obje mjesne zajednice imaju parcele i tamo i ovamo i zahvaljujući mostu više neće morati da obilaze oko osam kilometara da bi do njih došli“, rekao je Vidaković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare