Otvoren međunarodni turnir „Prijatelji fudbala“

0

FOČA – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorila je večeras Deveti međunarodni omladinski fudbalski turnir „Prijatelji fudbala“, koji je okupio osam mladih fudbalskih ekipa iz šest evropskih zemalja.


Tešanovićeva je poručila da će resorno ministarstvo uvijek podržavati ovakve manifestacije, naročito kada je riječ o mladim perspektivnim ljudima.

„Drago mi je da možemo da ugostimo fudbalere iz Velsa i Holandije. Ovo je prilika da se mladi talenti prepoznaju“, rekla je Tešanovićeva i dodala da je ovaj turnir dobra prilika da domaći fudbaleri usvoje vještine od kolega iz stranih zemalja.

Direktor Međunarodne asocijacije „Prijatelji fudbala“ Beograd Zoran Avramović rekao je da će, osim domaće „Sutjeske“ iz Foče, svoje mlade talente pokazati i „Crvena zvezda“, koja redovno učestvuje na turniru, „Svonsi“ iz Velsa, „Breda“ iz Holandije, podgorička „Budućnost“, sarajevski „Željezničar“, „Radnik“ iz Kragujevca i „Olimpija“ iz LJubljane.

„Ovo je dobra prilika da se afirmišu sve pozitivne vrijednosti koje se vezuju za fudbal“, istakao je Avramović.

Direktor fudbalske akademije „Svonsi“ Toni Penok rekao je da su počastvovani učešćem na ovakvom skupu, koji je dobra prilika da se fudbaleri pokažu.

Direktor fudbalske akademije „Breda“ Dirk Hiht Briseleros rekao je da će se mladi fudbaleri upoznati sa različitim tehnikama igre i upoznati kolege iz drugih klubova.

„Nije nam važno da pobijedimo, nego da učestvujemo i ostanemo prijatelji“, istakao je Briseleros.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je da će opštinske vlasti učiniti sve da se učesnici turnira osjećaju prijatno, a iskoristiće priliku i da promovišu turističke potencijale.

Osim Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, ovaj skup je podržalo i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(www.palelive.com / Srna / Foto: foca24.info)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare